Imprimeix
PDF

Armengol: “Bauzá és el caos: ha mal-governat, ens ha endeutat, ha imposat i s’ha barallat amb els ciutadans”

260115 Foto Jornada Parlamentària

Armengol ha anunciat que el GPS dedicarà els pròxims dos mesos d'activitat parlamentària a la "fiscalització de la tasca de tots els consellers del Govern", i ha anunciat "el canvi de funcionament del Parlament a partir del mes de maig".

La legislatura que ara es tanca ha estat la del "caos del PP i el caos de Bauzá". Per la portaveu del GPS, i candidata a la presidència del Govern, Francina Armengol, "el PP ha escollit sortir de la crisi amb una societat amb més precarietat i més pobresa, amb polítiques dures contra els ciutadans". Un caos que s'ha traslladat a les polítiques impulsades "que han acotat el cap davant dels poderosos, i han estat dures amb la resta", i també a la mateixa estructura del Govern, en el que "més del 60% d'alts càrrecs han estat cessats per Bauzá". Un caos de mal-govern que deixarà la comunitat amb un deute públic al voltant dels 8.000 milions d'euros.

Davant d'això, Armengol ha ofert l'alternativa "segura" del PSIB-PSOE, que ha fet "una oposició contundent, que ha trepitjat carrer" i que acabarà de substanciar el seu programa electoral, "el contracte dels socialistes amb els ciutadans" en la Conferència Política que es farà 7 i 8 de febrer. Un programa que s'ha anat configurant amb "les aportacions de la gent que està farta de la forma de fer política de la dreta".

El GPS dirigirà la seva feina parlamentària a la "radiografia de l'herència de Bauzá i a la fiscalització dels consellers del Govern, que ha empitjorat la vida dels ciutadans" . A més Armengol ha trobat necessari que el canvi electoral de maig comporti també el canvi de funcionament del Parlament, "per potenciar la feina de control del Govern i evitar les activitats d'autobombo que lleven el temps de l'oposició".

Eleccions a Grècia, Comissió investigació Son Espases, situació política a Andalusia

Armengol s'ha mostrat "contenta que a Grècia hagi caigut un govern de la dreta, i ha demostrat que l'austeritat no és el camí". No obstant la dirigent socialista no creu extrapolable el resultat dels socialistes grecs, el PASOK, a la realitat espanyola. I interpreta el càstig electoral patit pels socialistes grecs en la seva política de suport al govern de la dreta. "Aquí no governarem amb el PP, vostès em veuen governant amb en Bauzá?" ha preguntat retòricament als periodistes.

A preguntes sobre la Comissió d'investigació de Son Espases, Armengol ha titllat de "ridícula" l'actitud del PP d'intentar involucrar el desgavell de Son Espases a la gestió del Pacte de Progrés: "la decisió que investiga la fiscalia pertany al PP, és l'herència lligada al PP de Bauzá, que ha d'explicar". Una petició d'explicació que inclogui el procediment seguit per pagar la seu del PP, després que Bárcenas desvelés que diversos constructors haurien col•laborat en el pagament de les obres de reforma. "El Govern té totes les auditories de la nostra trajectòria de Govern; fa tres any i mig governen, és que no haguessin anat als tribunals si haguessin trobat alguna cosa mal feta?"

Respecte la decisió de Susana Díaz de dissoldre el Parlament d'Andalusia i convocar eleccions autonòmiques anticipades, Armengol ha al•ludit a la "situació d'inestabilitat" que ha motivat la iniciativa de Díaz, que la portaveu socialista "entén i respecta".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube