Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que Bauzá no vulgui explicar al Parlament el finançament de la seu del PP

Pilar Costa declaracions webPilar Costa creu que Bauzá "no pot treure pit de que vol donar explicacions, i després no acudir al Parlament a donar les explicacions" sobre l'origen lícit del finançament de la seu del PP a Palma, que la setmana passada va ser qüestionat per Luís Bárcenas.

Poques explicacions a la cambra, i modificacions de lleis per la porta del darrera, amb la previsió que a partir de maig el PP deixarà de tenir atribucions de Govern. Aquesta és la senya d'identitat del Grup Popular al Parlament, en la represa del període de sessions de la Cambra Balear a partir de la setmana que ve, per espai de dos mesos, fins a la seva dissolució prèvia a la convocatòria electoral del mes de maig.

Així el PP es nega en rodó –avui ho ha fet oficial a la Junta de Portaveus de la Cambra- a permetre la compareixença del president del Govern José Ramón Bauzá Díaz al Parlament, per donar explicacions al respecte del procediment que els seu partit va fer servir per a finançar les obres de reforma de la que és actualment la seva seu central, al carrer de Palau Reial a Palma. "Lamentem profundament que el PP s'hagi negat a la compareixença del president del Govern –i del Partit Popular a les Balears- per donar explicacions a una de les acusacions més greus que hem pogut escoltar en aquest Parlament", ha dit Pilar Costa. La diputada socialista s'ha referit a les afirmacions que va realitzar l'ex gerent i tresorer del PP, Luís Bárcenas, en el si de la Comissió d'investigació de Son Espases, la setmana passada, quan va admetre que les obres de la seu del PP a Balears havien estat finançades a través de les aportacions de diversos constructors, i en va assenyalar un d'ells, Antonio Pinal, president de Bruesa. Bárcenas va dir també que el procediment de recapte de fons per a pagar la seu del PP de Balears, i altres com la del PP de Biscaia, era molt comú al PP i que estava sota el coneixement del tresorer Álvaro Lapuerta i del mateix president del partit. "Bárcenas va dir amb totes les paraules que hi havia un finançament irregular del PP de Balears; les excuses del PP –per evitar la compareixença de Bauzá- són infantils" ha dit Costa, refusant que Bauzá al•legui que ell no era el president del PP en el moment dels fets. "Antich no era president del Govern quan es va adjudicar Son Espases, i bé hi compareix" ha dit la socialista.

El PP modifica la Llei de Pressupostos per la porta del darrera, de manera irregular

El GPS considera "irregular" que el PP usi projectes o proposicions de llei en curs per a incloure esmenes que afecten la Llei de Pressuposts de la CAIB en vigor des de 1 de gener d'enguany. "Demanem que es tingui en compte la nostra demanda d'un estudi jurídic dels serveis de la Cambra", ha declarat Costa, "per que creiem que aquest fet és una irregularitat amb totes les lletres". El GPS ha denunciat que el Projecte de llei d'Ordenació Farmacèutica i el de Mecenatge Cultural amaguen sengles disposicions addicionals que modifiquen en el primer cas el complement de carrera dels metges i els complements retributius de funcionaris i docents; i en el segon dels casos les modificacions afecten al col•lectiu de docents de l'escola concertada que presten servei a més d'un centre superant les hores lectives màximes per llei.

En els dos casos es fan modificacions d'una llei en vigor a través d'esmenes a d'altres texts que no hi tenen res a veure, un fet prohibit expressament pel reglament del Parlament, en el seu article 118. Només la unanimitat de la Cambra en l'admissió de les referides esmenes podria donar llum verda a les modificacions, però en aquest cas ni tant sols s'ha produït el fet, degut al vot negatiu del GPS en aquest tràmit. "Entenem que això és irregular mentre que no hi hagi unanimitat a la Cambra, i el PP ja han estat advertits pels serveis jurídics del Parlament" ha dit Costa, un fet que no ha impedit que la majoria del PP a la Mesa del Parlament hagi desestimat la petició de reconsideració de l'acord pres, que havia presentat el GPS a la Mesa de la Comissió de Salut, en la qüestió plantejada en el tràmit del Projecte de llei d'Ordenació Farmacèutica. "Demanem responsabilitat, i que el PP retiri aquestes esmenes, si no volen perpetuar aquesta irregularitat" ha dit Costa.

Complement del nivell 33 a més alts càrrecs, també per la porta del darrera.

Un altre exemple de l'ocultisme legislatiu del PP és la disposició que amplia el rang d'alts càrrecs que poden ser mereixedors del complement retributiu pel nivell 33 –el màxim de l'escalafó de l'administració pública- després d'acreditar més de dos anys d'alta responsabilitat política. El PP usa el mateix subterfugi d'esmenar un projecte legislatiu –en aquest cas una Proposició de llei del GPS referida a Bon Govern, Transparència i Bona Administració- que el PP ha reciclat en una modificació total i la presentació d'un text alternatiu.

Les formes en la manera d'esmenar lleis de manera subreptícia, per evitar la mirada pública en qüestions que poden ser titllades d'electoralistes, o simplement, d'arreglar comptes abans de deixar el Govern, constitueix una pobre i antidemocràtica manera d'exercir la potestat legislativa, i una nova mostra de què abans de partir, el PP vol deixar "lligades i ben lligades" algunes "canongies" per a col•lectius determinats i membres de designació política que possiblement deixin de prestar servei en el cas de la sortida del PP del Govern.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube