Imprimeix
PDF

Antoni Diéguez: ”A diferència de Villar Mir, Florentino Pérez ha considerat que era millor no saber res sobre Son Espases”

290115 Com Son ESpases PérezPérez ha afirmat no haver-se volgut informar sobre les vicissituds de l'adjudicació de la construcció i la gestió de l'hospital emparant-se en què no controla el dia a dia de les seves empreses.

Aprofitant la prerrogativa de comparèixer a través de videoconferència que li va atorgar la majoria del PP a la Mesa de la Comissió d'investigació de Son Espases, el president del Grup ACS, matriu d'una de les constructores de Son Espases, Florentino Pérez ha declarat a través de plasma davant dels diputats i diputades del Parlament de les Illes Balears. Pérez ja havia intentat eludir la seva obligada compareixença en primera instància. En la seva aparició televisiva, Pérez ha dedicat gran part de les seves respostes a manifestar el seu desconeixement sobre els temes i qüestions que el portaveu del Grup Socialista, Antoni Diéguez, li ha anat plantejant, a l'entorn de la seva vinculació a fets i persones clau en l'adjudicació de Son Espases. Una adjudicació que, com ha quedat acreditat en compareixences anteriors, va quedar alterada i passà de ser guanyada d'OHL a Dragados, per causa de la intervenció directa de la consellera Aina Castillo, i amb l'espoleta de la publicació avançada de dades i futuribles sobre el procés –que es complien escrupolosament a posteriori- a un diari local, i que alteraren el comportament i les decisions que s'havien de prendre al si de la Comissió.

"Sóc aquí per que em dic Florentino Pérez i sóc conegut" ha dit l'empresari, mentre que ha rebutjat comentar cap de les qüestions plantejades per les diferents notícies aparegudes en els darrers anys, i que el vinculen amb l'entorn de Jaume Matas en el moment de l'adjudicació de Son Espases. Pérez tampoc ha vist justificació en la citació que li féu la Fiscalia Anticorrupció en relació amb la investigació judicial sobre l'adjudicació de Son Espases que està en curs. S'ha limitat a afirmar que el fiscal "s'equivoca i li ho vaig dir" i que "no en sé res de Son Espases ni he volgut informar-me'n".

Aquesta voluntat contrària a aportar llum sobre la vinculació d'una de les empreses del Grup que presideix Pérez en la suposada maquinació per alterar el normal funcionament de la Mesa de Contractació de Son Espases, ha fet afirmar Diéguez que "el sr. Villar Mir va venir a la Comissió d'investigació, i es va informar d'allò que havia de declarar, i va oferir explicacions. El sr. Pérez ha entès que era millor no saber res". Uns fets reveladors, que "ens preocupen" en paraules del diputat socialista.

El PP va voler fitxar la cúpula de l'Ibsalut i de Son Espases que ara critica a la Comissió

El nivell d'incongruència del PP, per la necessitat d'haver d'emmascarar la gestió de la construcció i de la gestió de l'hospital de Son Espases durant l'etapa del Pacte de Progrés i intentar amagar així els suposats delictes comesos en la fase d'adjudicació del recinte en temps de Jaume Matas com a president, han arribat a l'absurd, expressat avui per un dels ex alts càrrecs del Servei de Salut, el seu director en 2011. Josep Maria Pomar ha confessat que el PP, en acabat d'arribar al poder, van demanar-li a ell i al seu equip que romanguessin als seus càrrecs directius. Un fet que Diéguez ha interpretat com que el PP "apreciava la feina tècnica realitzada per aquests professionals". L'absurd del PP a la Comissió, i la seva línia pre-escrita per la qual és necessari cercar qualsevol disfunció del Pacte de Progrés per a camuflar-hi darrera la suposada tupinada en el procediment d'adjudicació de l'hospital, i l'obscurantisme absolut en referència a la persona que decideix fer un nou hospital al solar de Son Espases que investiga Anticorrupció, fa que avui hagi tornat a atacar el projecte modificat d'obra de 2010, que altrament va permetre a Son Espases, adquirir millores tècniques, assistencials, i l'optimització del contracte de gestió. Un fet que per Diéguez, "és una mostra que res d'allò que afirma el PP sobre el modificat i la seva gestió no són certs".

D'igual manera que ja va passar amb els compareixents de dimecres, els tres tècnics citats avui, Pomar, Carretero –actual director general de Salut del Govern de Cospedal a Castella La Manxa- i Palomino han tornat a refermar que el cost del projecte modificat d'obra fou de 60 milions més 9 d'iva, i no de 280 com falsament ha sostingut el portaveu del PP amb obstinació, i que el sustenta sobre una suma aritmètica de conceptes incongruents, que no tenen cap reflex documental, com ho demostra el fet que des d'octubre del 2011 el GPS ve demanant aquesta certificació al Govern, sense èxit. I encara més, el mateix Govern va indexar aquest suposat "informe de sobrecostos" dins de la documentació tramesa als grups parlamentaris amb motiu de la Comissió d'investigació, però no va ser trobat ni en els més de 6.000 folis enviats primer, ni tampoc en l'esmena posterior demanada al mateix Govern. Un document que senzillament no existeix.

"Gràcies al modificat, del qual tots els tècnics han dit que era necessari i imprescindible, ha quedat un Hospital de Son Espases en bones condicions" ha dit Diéguez, que també ha afirmat que "hem vist que els 280 milions d'euros que el Grup Popular sosté que foren un sobrecost, no existeixen. La mateixa Conselleria de Salut actual –els responsables de la qual van ser vetats a ser cridats a declarar a la Comissió pel PP- han negat que existeixi cap documentació, i cap dels tècnics ha pogut donar aquesta xifra com a bona". Per Diéguez, "el cost del modificat d'obra de 2010, d'acord amb tots els tècnics que han passat per la Comissió -inclòs l'actual responsable de la concessionària de Son Espases, Carlos Feced- és de 69 milions d'euros, imprescindibles per a tenir un Hospital digne, per que si no encara tindríem llits que funcionen amb una maneta"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube