Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix la retirada de l'esmena del PP a la Proposició de Llei de Transparència i Bon Govern “si és que es volen alinear amb la regeneració política"

050215 Armengol Aguiló webL'esmena a la totalitat del PP suposaria l'entrada a tràmit d'un projecte "que faria tornar Balears 20 anys enrere en matèria de transparència i rendició de comptes" ha dit Armengol.

Els diputats i diputades del Grup Parlamentari Socialista votaran en contra de l'esmena a la totalitat amb text alternatiu que el PP presentarà a la Proposició de llei de Transparència, Bon Govern i Bona Administració del GPS, per considerar-la "retrògrada" i que torna l'exigència ciutadana de "rendició de comptes i transparència en la gestió pública a nivells de fa 20 anys", com ha dit Francina Armengol.

"De fa anys hi ha un grup de persones en el partit que han fet feina per arribar a la Proposició de llei de Transparència més avançada de l'Estat", ha dit Armengol, que per aquest fet ha lamentat "l'ús pervers de la majoria parlamentària del PP" que farà decaure la iniciativa socialista en favor d'un text alternatiu "que torna 20 anys enrere, que deroga la Llei d'incompatibilitats de 1996 i la separació entre els interessos públics i provats dels alts càrrecs" i que fins i tot elimina preceptes actualment en vigor a la Llei 4/2011, que no han estat desenvolupats reglamentàriament pel Govern de Bauzá.

Per tot això, Armengol ha exigit al PP que "retiri" aquesta esmena a la totalitat, i que finalment "sigui el text original del Grup Socialista" el que passi al tràmit de comissió per a ser esmenat el contingut del seu articulat. "No pot ser que quan nosaltres obrim l'abast del control de la llei actual cap a totes les institucions que es gestionen amb doblers públics, el PP torni a reduir-lo just en el Govern", ha dit la diputada socialista Lourdes Aguiló. Una involució legislativa que no és la única. També els mecanismes de participació ciutadana i la capacitat de plantejar formes de govern obert com els pressupostos participatius, queden oblidats en el text del PP. Com tampoc tenen reflex un règim sancionador que penalitzi l'incompliment de la llei, o la independència de l'Òrgan de Control de la gestió Pública, que els socialistes posen a l'ombra del Síndic de Comptes, i el PP a la del conseller de Presidència. "Si això fos ara, seria el vicepresident del Govern, Antoni Gómez, que controlaria els càrrecs públics del PP" ha dit Armengol, en una nova demostració de la inviabilitat del projecte legislatiu dels populars, en un entorn com el de Balears "colpejat de la corrupció, amb un ex president del Govern i l'ex presidenta del Parlament a presó, i a on hi ha dubtes raonables sobre el finançament il•legal de la seu del PP expressats per l'ex tresorer del PP Luís Bárcenas en la seva declaració al Parlament" segons la relació feta per la portaveu socialista.

Amb aquest relat, i els antecedents demostrats, Armengol ha afirmat que "Bauzá no ha suposat la regeneració política" de què tant ha bravejat; "en realitat Bauzá és Matas en matèria de corrupció". El dia després que el Fiscal Superior de la Fiscalía de Balears, Bartomeu Barceló, demanés en seu parlamentària "més instruments de control" per a les institucions públiques, el "Partit Popular advoca just per tot el contrari", segons ha dit la diputada socialista Lourdes Aguiló.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube