Imprimeix
PDF

Thomàs : “El PP ven fum quan afirma que han creat 40.000 llocs de feina. La xifra no és correcta”

210814 Thomàs webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista destaca la incapacitat de generar recursos financers del Govern, la incontenció del dèficit i del deute, i la precarització del mercat laboral com als grans fracassos del PP de Bauzá.

El Grup Popular erra en els seus plantejaments sobre els que ha basat l'inici de la campanya de comunicació per a les pròximes eleccions, que es feu dissabte, lamentablement, des de la seu del Govern de tots i totes, ciutadans de les Illes Balears. Ni s'han creat 40.000 llocs de feina en el que es porta de legislatura, ni s'ha millorat la situació econòmica, per molt que ho vulgui fer veure la portaveu del Govern. "Venen fum" ha dit Vicenç Thomàs, que ha qualificat de "no correcta" la xifra d'augment de llocs de feina difosa per l'executiu Bauzá. "El PP està content però la majoria de ciutadans no ho estan amb la situació que viuen cada dia" ha dit el portaveu socialista.

Així, l'anàlisi del mercat laboral que el PP ha modelat a ran de la reforma impulsada pels seus Govern de Madrid i de Palma, dibuixa un "escenari d'involució, de precarietat i d'explotació laboral" segons Thomàs. La temporalitat i la precarietat van en augment, els salaris baixen, "si guanyes 800 € ja és un èxit" ha dit Thomàs, per qui aquesta quantitat configura un panorama de "treballadors pobres". I per acabar, i en còmput global, "ara es treballen menys hores que fa 4 anys".

Un fet que es conjumina amb el fracàs econòmic d'un Govern que ha fet repuntar el dèficit dels comptes públics fins els 400 milions d'euros l'any passat, que ha sobrepassat la xifra límit de l'1% proposada per Madrid –tot i que fins a finals de març no se sabrà la dada amb exactitud-, i que també deixarà una xifra "propera als 8.000 milions d'euros de deute públic". Fracàs darrera fracàs en una gestió que no aconseguit "ni un euro més per a Balears" en cap de les vies de finançament, com la reforma del REB, les inversions estatutàries, les que vénen via Pressupostos Generals de l'Estat o en la reforma del sistema de finançament de les CCAA. "L'escenari no és positiu, i els ciutadans es podran manifestar en el pròxim procés electoral" ha dit Thomàs.

La reforma de la Proposició de Llei de Transparència ofereix el veritable "ADN del PP" al Parlament.

D'inici l'esmena del PP a la totalitat amb text alternatiu, sobre una proposició de llei presentada pels socialistes, suposa "un frau parlamentari del PP" en limitar l'escassa iniciativa legislativa amb què compta l'oposició amb l'actual sistema de funcionament. A més, aquesta reforma del PP fa palès "l'ADN real dels populars, per que fa anques enrere sobre qüestions que ens demanda la ciutadania com la transparència, el control i la rendició de comptes". Per Thomàs, "la involució és total", no tant sols respecte el text proposat ara pel GPS, sinó també respecte l'actual Llei de Transparència que està en vigor, de 2011.

Amb aquest motiu, el GPS demanarà demà en el Ple del Parlament que el PP retiri aquest text alternatiu, i que el tràmit parlamentari d'esmenes a comissió el pugui passar el text original de la proposició presentada el passat més de desembre pels socialistes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube