Imprimeix
PDF

Thomàs : “El sr. Bauzá acaba la legislatura igual que el sr. Matas, més preocupat pels seus negocis particulars que per l’interès general ”

121214 Thomàs JJPP webEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista ha anunciat la petició de compareixença de Bauzá i d'altres quatre dirigents i ex dirigents del Partit Popular de Balears –Rodríguez, Areal, Vidal i Ramis- al si de la Comissió d'investigació de Son Espases.

El Grup Parlamentari Socialista ha entrat al registre de la Cambra una petició per que els dirigents actuals del PP José Ramón Bauzá, Miquel Vidal i José María Rodríguez, i Miquel Ramis, així com l'ex gerent de la formació durant l'etapa Matas, Fernando Areal, compareguin en el si de la Comissió no permanent d'investigació de Son Espases, per a esclarir, en la mida que sigui possible, el seu coneixement de sobre l'origen del finançament de les obres de rehabilitació de la seu central del PP, al carrer de Palau Reial de Palma. Unes compareixences "necessàries", segons el portaveu adjunt socialista, ateses "les declaracions anteriors fetes per Bárcenas i Rodrigo de Santos en anteriors sessións de la Comissió i les informacions que s'han publicat". Les deposicions de Bárcenas i Rodrigo "posen de manifest possibles indicis de finançament irregular en la compra i la reforma de la seu del PP" ha dit Thomàs, que ha afegit que "sabem allò que ha dit Bauzá –al respecte- però creiem que no ha dit tot el que sap".

La decisió ferma sobre les compareixences l'haurà de prendre la mateixa Comissió, un cop la Mesa les hagi dictaminades en la seva pròxima reunió prevista per aquest divendres. "La Comissió és el Fòrum correcte per a debatre temes com aquests, les responsabilitats dels diferents secretaris i presidents del PP de Balears".

Bauzá i Sansaloni en el centre de la querella interposada contra ells per no haver permés l'obertura de més de 40 oficines de farmàcia que ja han estat adjudicades, durant aquesta legislatura.

L'auto del TSJIB conegut avui estima un recurs contra la inadmissió de la querella original. En aquest cas els magistrats han vist motius raonats per iniciar les diligències per esbrinar les causes que dugueren al Govern a no propiciar l'obertura de més de 40 oficines de farmàcia a Balears que ja havien estat adjudicades. La denúncia d'un dels farmacèutics que optaven a les concessions ha derivat en aquest contenciós "sobre un presumpte delicte de prevaricació per omissió per un concurs de farmàcies que el Govern del PP no ha tret" segons ha afirmat Thomàs.

Un procés que apunta directament a tres persones, entre elles el president Bauzá, i el conseller de Salut, Sansaloni, tots dos farmacèutics de professió, i per tant, amb relació professional directa amb el bessó de la denúncia. "El sr. Bauzá acaba la legislatura igual que el sr. Matas: més preocupat pels seus negocis professionals que pels interessos dels ciutadans" ha dit el portaveu adjunt socialista, que ha recordat que, en seu parlamentària, el Grup Parlamentari Socialista ha recordat repetidament "la incompatibilitat de Bauzá i el nul interès i motivació de la Conselleria de Salut per a treure a licitació els concursos, pels interessos creuats en el sector que mantenen diversos membres del Govern".

A aquest respecte, l'auto judicial d'avui recull part de l'argumentació del querellant, que afirma que "els tres querellats són farmacèutics i tenen interessos personals, familiars o sentimentals en el sector de les oficines de farmàcia". El mateix document del TSJIB insta a l'obertura de "diligències" que no necessàriament han de incloure immediatament "la imputació" dels querellats. Per Thomàs aquest fet suposa que "Bauzá té ara un procés obert, en fase de diligències, que omplirà moltes pàgines de la vida política d'aquesta Comunitat en els pròxims mesos". Es dóna la circumstància que precisament ahir el Parlament, amb els vots de la majoria del PP, va aprovar la Llei d'Ordenació Farmacèutica, impulsada amb caràcter d'urgència pel govern. Una Llei que modifica els criteris per a l'adjudicació d'oficines de farmàcia, i que permetia eliminar els drets dels professionals farmacèutics respecte les adjudicacions noves oficines que estaven pendents de ser licitades, i que han estat l'origen de la querella que ara s'ha substanciat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube