Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE abandona la compareixença d’aquest horabaixa de la Comissió d’investigació de Son Espases a causa dels insults, no retirats, del portaveu del PP

130215 Diéguez Son Espases 13

Els quatre diputats socialistes han abandonat la sessió d'horabaixa quan el portaveu del PP, Carlos Veramendi Mestre ha proferit insults en veu alta, dirigits al portaveu socialista, Antoni Diéguez.

El Grup Parlamentari Socialista ha abandonat la sessió d'horabaixa de la Comissió d'investigació de Son Espases, durant la compareixença de l'alt càrrec del Govern del PP, Antònia Maria Estarellas Torrens. Ha estat un cop finalitzat el torn de preguntes formulades pel diputat socialista Antoni Diéguez, quan ja era la portaveu del Grup MÉS, Fina Santiago, qui es trobava en l'ús de la paraula. En aquest moment el portaveu del PP, Carlos Luís Veramendi Mestre ha proferit insults en veu alta a la sala que han estat audibles, tot i que no estava en el seu torn d'intervenció. El portaveu del PP, dirigint-se a Antoni Diéguez, l'ha titllat de ser barrut (caradura) i maleducat.

Diéguez, dirigint-se a la presidència de la Comissió, ha demanat d'immediat la retirada dels insults vessats per un diputat en seu parlamentària, violant tota norma de conducta de la Cambra. A requeriments repetits de, Veramendi s'ha negat a retractar-se de les seves paraules. Acte seguit els quatre diputats socialistes s'han aixecat i han partit de la sala, en vistes a que ni tant sols el president de la Comissió ha cridat a l'ordre al portaveu del PP per la seva actitud del tot punt intolerable i extemporània en el tracte i la relació entre diputats, encara que siguin de grups polítics enfrontats.

No és la primera vegada en què els diputats del PP insulten i desqualifiquen a membres del Grup Parlamentari Socialista en el decurs d'aquesta Comissió d'investigació. Ja amb motiu de la compareixença de l'actual diputat Cosme Bonet, es va poder sentir clarament com un dels diputats de la bancada del PP va faltar al respecte de manera displicent a Bonet, com va quedar reflectit en el corresponent llibre de sessions de la jornada. Aquell excés verbal d'un diputat popular tampoc va merèixer cap reprovació per part de la presidència de la Comissió, posant en entredit la funció arbitral que el reglament de la Cambra li reserva.

El Grup Parlamentari Socialista condemna i repudia aquesta actitud del portaveu del PP a la Comissió d'investigació de Son Espases, Carlos LuÍs Veramendi Mestre, i estudiarà les accions que pugui emprendre al respecte, per a repel•lir aquesta actitud barroera i impròpia dels diputats del PP, que no pot per més que reflectir l'estat de nervis i d'estupor que ha de causar ser protagonistes repetits i constants de notícies relacionades amb corrupció, imputacions i querelles que afecten, fins i tot al president del Govern José Ramon Bauzá, a consellers del Govern, i candidats a batle. Actuacions que posen en entredit el 'fair play' democràtic d'una formació que, de confirmar-se algunes de les investigacions judicials actualment en marxa, s'hauria presentat a diverses convocatòries electorals de manera irregular en haver-se pogut beneficiar de finançament il•legal per a potenciar les seves campanyes, i fins i tot, segons les declaracions de propis ex membres del PP –Rodrigo de Santos i Bárcenas- per a comprar i reformar la seu central del PP a Palma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube