Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE atribueix al nerviosisme per “una hecatolamenta l’escalada d’acusacions “grolleres i infundades” del PP

261114 Thomas junta portaveus web

Les vies d'aigua s'eixamplen a la seu del PP.

A les causes judicials que truquen a la porta de José Ramón Bauzá, i el conseller de Salut Martí Sansaloni, i a tota la cúpula del PP a IB3, inclòs el candidat de la formació a Calvià; a les revelacions de les declaracions judicials que confirmen la teoria de finançament il·legal del PP per a pagar la seu de Palau Reial i les reformes que s'hi feren; a la cada cop més clara i declarada "tupinada" en l'adjudicació de les obres de l'Hospital de Son Dureta per part de Matas, amb la complicitat i l'encobriment actual de Bauzá.

A tot això el PP no té més resposta que intentar tapar-ho tot amb exabruptes i la tàctica del 'i tu més'. Uns atacs que per Thomàs no son més que"una manifestació de por, gairebé de pànic per part del PP" per que es presentaran a les eleccions del mes de maig "amb un balanç de gestió molt decebedor" i i amb els seus caps de cartell tenallats per la justícia i "encobrint el més tèrbol de la corrupció de Matas".

A dia d'avui les ombres de l'actuació irregular del PP en el mandat de Jaume Matas segueixen creixent sense aturador. La informació publicada avui en el sentit que Matas hauria volgut "premiar" la consultora que va fer l'avaluació de les diferents ofertes de les constructores que es van presentar al concurs de licitació de Son Espases, amb un nou contracte públic de més de 6 milions d'euros, en una adjudicació inicialment feta per Matas a dos dies de les eleccions del 2007, i que posteriorment el Govern del Pacte de progrés va declarar deserta, aporta més indicis sobre la que poc a poc s'està convertint en la "legislatura negra de la corrupció a Balears", la de 2003 a 2007, i sobre la qual el PP de Bauzá fa grans esforços per a encobrir. "Ens hauria d'explicar per què" ha dit Thomàs, que ha recordat que el PP ha refusat dos cops les peticions de compareixença de Bauzá al Parlament per a explicar allò que sap i que no diu sobre el procediment de finançament de la seu del PP a Palma, "una al ple i una altra davant de la Comissió d'investigació de Son Espases; i a les dues s'hi ha negat".

"Les ombres de dubte de l'actuació del PP de Matas segueixen creixent" ha dit Thomàs, per qui aquest interès en atorgar aquest concurs a Global PM i a PriceWaterhouse per a supervisar la construcció de Son Espases "és molt sospitós".

"Entre les moltes qüestions que Matas haurà de contestar demà també es troba aquesta" ha dit Thomàs, que ha recordat que Global PM es va adjudicar de mans de l'Ibsalut tot l'expedient per a la selecció de l'empresa que havia d'executar les obres de Son Espases per poc menys de 30.000 €, en un procediment de contractació sense publicitat. Un informe de més de 400 pàgines que concloïa que la millor de les ofertes presentades era la de l'empresa OHL, i que no va ser tingut en compte per la Mesa de Contractació, que va preferir acudir al Consell Consultiu per acabar acceptant l'oferta de Dragados i FCC Construcción, prèvia ingerència de la consellera de Salut de Matas, Aina Castillo, i les corresponents filtracions a premsa .

Segons les declaracions de Javier Rodrigo de Santos davant la Fiscalia, Global PM hauria començat a facturar a Balears de la ma de José María Rodríguez, ex tinent de batle del PP a Cort, i actual dirigent del PP Palma. Global PM va ser contractada pel Govern per a fer el seguiment de les obres del metro de Palma. Just després de la participació d'aquesta consultora en l'expedient de Son Espases, hauria estat el govern de Jaume Matas el qui, estant en funcions, hauria tingut la iniciativa de fer aquesta nova contractació de Global PM per a avaluar el desenvolupament de les obres de Son Espases, a canvi d'una prestació de més de 6 milions d'euros. Demà divendres, en la sessió matinal de compareixences d la Comissió d'investigació de Son Espases estan cridats a declarar tres dels membres de Global PM que varen participar en la redacció de l'informe d'avaluació sobre les diferents propostes de les empreses que havien de construir Son Espases.
 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube