Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa renegociar la Llei d’Emprenedors per evitar la mort de la majoria de clubs i entitats esportives de base i amateurs

200215 Armengol Diéguez RDP

El GPS ha anunciat la imminent entrada a tràmit d'una Proposició de Llei al Parlament per aconseguir la modificació d'un apartat de la Llei estatal de Suport als Emprenedors, en concret de la disposició addicional setzena.

Aquest punt de la Llei suposa en la pràctica l'encariment de tota activitat plantejada per clubs esportius i altres entitats, en passar a tributar del 8 al 21% d'Iva per les seves activitats, i a més haver de declarar al tipus general de la Seguretat Social qualsevol compensació econòmica que percebin entrenadors, monitors i personal que hi col·labori.

La modificació de la Llei que ara proposa el GPS suposaria en la pràctica "la paralització de l'aplicació de la normativa, mentre es comença una negociació per un reglament que sigui assumible per a clubs d'esport base i sense ànim de lucre" com ha apuntat el diputat socialista Antoni Diéguez.

Diéguez exposa que "seria necessari que la llei diferenciés entre esport professional i esport voluntari; en molts dels casos les retribucions econòmiques que reben els voluntaris que col·laboren com a monitors o entrenadors en aquests clubs són meres compensacions per desplaçaments o altres despeses". En aquest punt la novetat legislativa del GPS inclouria un càlcul nou per a un tipus de tributació a la Seguretat Social "adaptat a aquesta pràctica de voluntariat i diferenciar-la de les retribucions de clubs professionals".

La portaveu del GPS, Francina Armengol ha expressat la gran importància que té aquesta normativa, la protesta en contra de la qual deixarà aquest cap de setmana "més de 28.000 esportistes sense competició" ni activitat esportiva reglada per les federacions, només a Balears. Per això Armengol ha instat al Govern de Bauzá a què "es deixi d'estar tant pendent de tapar la corrupció del seu partit i dels seus negocis particulars, i que se sumi a les solucions als problemes que demanen els ciutadans".

Antoni Diéguez ha destacat que són conscients que el Govern de les Illes Balears ha expressat, mitjançant carta, "el seu descontentament a Madrid per l'abast de la mesura", i que per tant seria "lògic" que ara poguessin manifestar el suport al Parlament de la iniciativa del GPS "que va en el mateix sentit; lo contrari seria 'postureig'". Per això el GPS cercarà el suport unànime de la Cambra per a convertir aquesta iniciativa en una Proposició de Llei que el Parlament de les Illes Balears pugui presentar al Congrés dels Diputats, en virtut a la seva iniciativa parlamentària. I que allà el PP també pugui donar el seu braç a tòrcer per una qüestió que afecta a més de 62.000 clubs i entitats esportives a tot l'Estat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube