Imprimeix
PDF

Antoni Diéguez: “Jaume Matas ha fet befa del Parlament de les Illes Balears”

200215 Matas Son EspasesJaume Matas 'ha presentat avui davant dels ciutadans de les Illes Balears i "n'ha fet befa al Parlament de les Illes Balears" segons ha qualificat el diputat socialista Antoni Diéguez.

Matas s'ha acollit a un suposat dret a no declarar per recomanació de la seva missera, Pilar Gómez Pavón, qui ha acompanyat Matas en la seva compareixença, i que suposadament li traslladava allò que, afirmava, no podia escoltar a causa de la seva malaltia auditiva. Una sordesa que ha estat posada en qüestió per Diéguez: "ens podia escoltar, potser no a la perfecció, però ho podia fer, millor d'allò que ens va volgut fer creure". Diéguez també ha dubtat del dret a no declarar de Matas en funció de les seves múltiples citacions judicials, ja que segons ha afirmat "hi havia preguntes, com les relacionades amb el finançament de la seu del PP, que no l'implicaven en cap de les causes en les que ha declarat com a imputat", malgrat que Matas ho ha afirmat, en una de les poques respostes que ha ofert en els més de 40 minuts que ha durat la compareixença. Per Diéguez "si no ha estat cridat –a declarar- com a imputat no té cap dret processal a no contestar, i això és el que li hem dit".

 

Per Diéguez, "Matas no ha volgut parlar, simplement per que no té explicacions per allò que li havíem de preguntar". Allò que si que ha quedat clar és la identificació absoluta del PP de Bauzá amb el PP de Matas; en paraules d'Antoni Diéguez, "el símbol més clar de que els Governs del PP han generat la major cataracta de casos de corrupció de la història, i ara troba en el Govern actual un gran defensor".

 

Així les coses, la Comissió de Son Espases haurà acabat amb la ronda de compareixents sense que els tres principals actors de la més que probable tupinada de Son Espases hagin dit ni una sola paraula davant dels diputats i diputades del Parlament. Ni una paraula de Matas, ni de Castillo ni de Beltran. Un escenari on és impossible extreure unes conclusions condretes, més enllà de l'entusiasme del Partit Popular en incriminar la gestió del Pacte de Govern, exculpar Jaume Matas i tots els seus subordinats en la facècia, entre els quals molts dels qui s'han amagat darrera del seu escó de diputat per no haver de comparèixer a la Comissió –Veramendi, Rubio, M.J. Bauzá, Bosch, Cabrer, Sansaloni, el president Bauzá- i altres càrrecs del PP que el Grup Parlamentari Socialista pretenia cridar en el pla de cobertura presentat i que el PP va vetar en virtut de la seva majoria a la Cambra. Un magre resultat que s'ha completat amb les repetides acusacions falses que els membres del PP, començant pel mateix José Ramon Bauzá, han expressat sobre la paternitat de la Comissió d'investigació. El GPS, va ser el primer grup a la cambra que va demanar una comissió d'investigació sobre la matèria, i va veure com el seu pla de feina i petició de compareixents va ser arraconat pel PP.

 

Una Comissió d'investigació que ha hagut de veure –amb astorament- com les revelacions periodístiques de les declaracions de Javier Rodrigo de Santos posaven al descobert les més que evidents petjades de la corrupció més fosca en tota la gestió del Govern de Matas en el procediment de tria del solar i de l'adjudicació de l'Hospital. I ho ha fet d'una manera molt més clara que allò que s'explicava al Parlament. El PP, entestat en l'opacitat i l'encobriment, ni tant sols ha tingut a bé fer incloure el document íntegre de la declaració de Rodrigo de Santos dins de la documentació de la Comissió, com va demanar convenientment el GPS. Bauzá ha triat el camí de l'encobriment, davant de la proximitat de les eleccions. Amb la Comissió de Son Espases, el PP de Bauzá ha lligat la seva sort a la de Matas.


Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube