Imprimeix
PDF

Thomàs: “La declaració de Rodrigo de Santos davant el jutge Castro confirma la corrupció sistemàtica del PP de Matas"

250215 tHOMÀS jjpp WEB"Les comissions del 3%, la tupinada del concurs de Son Espases, i el finançament de la seu del PP de Palma són el mateix: la corrupció sistemàtica del PP de Matas" ha afirmat Vicenç Thomàs.

"Una línia de corrupció sistematitzada", així ha qualificat Thomàs l'actitud del Govern de Matas entre 2003 i 2007, en què, segons les declaracions de l'ex regidor de Cort Javier Rodrigo de Santos, davant el jutge José Castro, les adjudicacions d'obra pública anaven acompanyades d'una comissió del 3% del cost de l'obra, que era exigida per l'aleshores tresorer del PP i cunyat de Jaume Matas, Fernando Areal, a les empreses que guanyaven els concursos d'adjudicació.

Una corrupció que englobaria tot el concurs per a l'adjudicació de les obres i la concessió de l'Hospital de Son Espases, i el finançament de la seu del PP, pagat, segons Rodrigo, pel constructor de Pontevedra Antonio Pinal, com també va coincidir a afirmar Luís Bárcenas en la seva compareixença per videoconferència a la Comissió d'investigació de Son Espases. Precisament tots dos, Pinal com a imputat i Bárcenas en qualitat de testimoni, hauran de prestar declaració davant del jutge Castro a mitjan mes de març en relació al seu coneixement del cas. Noms que han sortit a la declaració de Rodrigo de Santos, com el de consultor i enginyer de Global PM, Jesús Peinado, també declarant a la comissió de Son Espases, i de qui Rodrigo presumeix d'haver signat un informe de valoració de les ofertes presentades per la construcció de Son Espases favorable a OHL per indicació de Matas.

El testimoni d'un penedit com Rodrigo, en tercer grau penitenciari després de complir cinc anys de condemna, completa un panorama de manipul•lació i corrupció que també varen admetre els ex alts càrrecs del PP durant la legislatura Aina Castillo i Sergio Beltran en les seves declaracions a la Fiscalia Anticorrupció. Ambdós, però, a diferència de Rodrigo, no varen volen contestar a cap de les preguntes dels diputats i diputades del Parlament quan varen ser requerits per la Comissió d'Investigació sobre Son Espases.

Una Comissió que pel Grup Parlamentari Socialista ha reflectit clarament quin ha estat el paper del PP "actual, el de Bauzá" respecte la corrupció que aflora del PP de Matas: "És nítida la foto de complicitat i de permissivitat del PP de Bauzá amb el de Matas; ha bastat veure l'espectacle del sr. Veramendi que divendres no va fer ni una sola pregunta a l'ex president" –en la seva compareixença des de la presó de Segòvia on hi roman pres.

"Si volien rompre amb l'època de corrupció política del PP de Matas, tenien una oportunitat, però l'actitud va ser de complicitat" ha remarcat Vicenç Thomàs, per qui el comprtament recent de Bauzá el delata com a "encobridor de Matas", per "no haver dit la veritat respecte els prèstecs del PP per pagar la seva seu, i per haver tapat tot el que ha pogut de la corrupció de Matas" en evitar prestar declaració en el ple del Parlament i en la Comissió de Son Espases, per aportar el seu coneixement dels fets. El GPS havia demanat també les compareixences en Comissió de "persones del PP que estaven aleshores –amb Matas- i estan ara –amb Bauzá- com Rodríguez, Cabrer (ex consellera d'Obres Públiques de Matas), el mateix Veramendi, Rubio, Bosch i M.J. Bauzá", entre d'altres, per poder-li's preguntar sobre tot allò que saben sobre Son Espases, però ho ha impedit "la majoria absoluta" del PP de Bauzá.

Un Bauzá que, per altra banda ha hagut de menester "que es reunissin el seu grup d'acòlits per autonomenar-se candidat del PP, sense primàries ni obertes ni tancades" ha remarcat Vicenç Thomàs. Un fet que es fa davant el fet que "els seus de Madrid, al carrer Génova, no el nomenaven candidat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube