Imprimeix
PDF

Armengol: “El PP ha convertit Balears en el motor de la precarització del mercat laboral, i ha ha creat la figura del treballador pobre”

020315 Fas i Bonet webEl Grup Parlamentari Socialista dedicarà gran part de les preguntes del control al Govern a remarcar la situació de "desigualtat, precarietat i explotació" que es manifesta en el mercat laboral de les Illes, a causa de les mesures implantades pels Govern del PP.

La reforma laboral ha estat una altra de les mesures del PP que ha vulnerat totes les línies vermelles dels socialistes. És per això que, a banda de ser un tema de profunda preocupació pel GPS que motivarà la seva agenda de preguntes del control al Govern al Ple de demà, Francina Armengol n'ha fet bandera, per afirmar que "l'eix del meu Govern serà precisament la lluita contra la explotació i la precarietat laboral".

Així Armengol ha aigualit el vi del triomfalisme del PP en quant a la interpretació que fa de les xifres del mercat de treball. Sempre en referència a les estadístiques oficials de l'Enquesta sobre la Població Activa, la portaveu socialista ha palesat que la precarització del mercat de treball es demostra en que des de 2011 els treballadors que tenen un contracte de menys de 30 hores han augmentat en 9.318, mentre que en el mateix període de temps, el que fen feina en jornada de més de 30 hores a la setmana han davallat en 2.868.

Armengol ha constatat que el mercat de treball de Balears acull "explotació laboral", pels 38.000 treballadors que afirmen fer hores extraordinàries "que no es cobren", i per tant sense tributació. A tot això Armengol ha afegit al banyat: "els salaris dels treballadors han tornat a nivells dels anys 90, han disminuït el 60% de les polítiques actives d'ocupació que el Govern de l'Estat impulsava a Balears, i que 7 de cada 10 dels 95.000 aturats no tenen cap cobertura a Balears, la pitjor dada de tot l'Estat".

Per tot això, Armengol ha mercat la reforma del mercat laboral de Balears com a una "prioritat a la pròxima legislatura, i l'eix del meu Govern, per la lluita contra la desigualtat i la precarietat". La socialista ha afirmat que "és bo que el PP passi a l'oposició" per permetre que altres puguin "defensar els ciutadans d'aquesta terra, i per defensar a aquesta Comunitat davant del Govern d'Espanya; per governar des del respecte democràtic i la rendició de comptes".

A aquest respecte, Armengol s'ha tornat a manifestar contrària a qualsevol tipus d'acord electoral amb el PP: "no pactarem mai amb el PP, per que en som l'alternativa" ha garantit. "Bauzá ha d'estar molt, però que molt desesperat per voler pactar amb una força que ell mateix defineix com a més radical que els radicals, més ecologista que els verds, més d'esquerres que els comunistes", ha dit Armengol que ha refrendat un cop més que el "full de ruta" que ha de donar respostes als ciutadans és aquell que ofereix "la socialdemocràcia".

Els GPS impulsa una reforma del reglament del Parlament que afavoreixi la tasca de rendició de comptes i el control del Govern

Més d'un any i mig ha hagut d'esperar la iniciativa del GPS fins que no ha arribat al ple del Parlament. Una proposició no de llei per a debatre la reforma del reglament del Parlament, per a facilitar la tasca de control del Govern que ha de dur a terme l'oposició, i per aconseguir una major participació ciutadana a la vida política de Balears, "just al contrari que va fer el PP el dimarts passat amb la iniciativa Legislativa Popular, a la qual va titllar de polititzada".

El diputat socialista Cosme Bonet ha precisat que entre d'altres, el nou reglament de la Cambra hauria d'obligar el president del Govern "a comparèixer a ple cada cop que ho demani l'oposició". Bonet ha recordat a aquest respecte que Bauzá s'ha negat a "explicar a la Cambra el finançament de la seu del PP després de la declaració de Bárcenas". De fet "Bauzá ha afirmat que no vol saber res –d'aquest tema- i que ni tant sols ho ha volgut demanar als càrrecs del seu partit".

Bonet, que ha advocat per la desaparició de les preguntes 'd'autobombo' que el grup de la majoria formula al Govern del seu mateix color polític –com ja va fer el Grup Socialista al Consell durant el mandat de Francina Armengol de 2007 a 2011-, ha recordat que a aquestes alçades de legislatura, el Govern té "1.625 preguntes per contestar i 326 sol•licituds de documentació del GPS que no han atès", i que no pot ser que el "Parlament quedi tancat per estiu o per Nadal, i que els consellers no hi compareguin quan passen coses". Punts tot ells que pretén canviar la iniciativa del GPS.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube