Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: “L’herència del Govern de Bauzá seran 9.000 milions d’euros de deute públic i les mentides sobre el compliment del dèficit”

160315 Bonet Thomàs rdp webEl Grup Parlamentari Socialista dedicarà gran part de les qüestions al Govern de la sessió de control en el ple de demà, a intentar trobar explicació al fracàs financer de la gestió de Bauzá, que malgrat haver provocat dolor i minva de serveis per les retallades, no ha aconseguit els dos principals objectius que es marcaren en el terreny econòmic: ni han rebaixat el deute públic, ni s'han mantingut per dessota dels objectius de dèficit marcats pel ministre Cristóbal Montoro.

"Segons les xifres del Banc d'Espanya el deute ja arriba als 29,3% del PIB, a desembre de 2014, gairebé un terç de la riquesa total de Balears", segons ha afirmat el portaveu adjunt del GPS, Vicenç Thomàs

El diputat Cosme Bonet defensarà una interpel•lació sobre la política de regeneració democràtica del Govern. "Si la regeneració de Rajoy ha estat fer miques a cops de martell l'ordinador de Bárcenas, la regeneració de Bauzá ha estat destrossar el diàleg amb els ciutadans" ha dit Bonet.

Contràriament a allò que venia a fer el Govern de Bauzá, les xifres de deute públic no deixen d'augmentar. Més de 200 milions d'euros de deute en el darrer trimestre de 2014, segons les xifres del Banc d'Espanya, que deixen la dada global en els 7.888 milions d'euros, que segons el PSIB-PSOE podrien arribar a final de legislatura fins els 9.000 milions d'euros. Una xifra insòlita a Balears, per un Govern del PP que es va trobar el deute financer a poc més de 4.500 milions d'euros en 2011.

Cada ciutadà de Balears deu prop de 6.900 euros als bancs, en una proporció sobre el PIB que arriba al 29,3%, per damunt del límit fixat pel Consell de Política Fiscal i Financera que per Balears era del 26% en 2014. "La rebaixa del deute públic de Balears era un dels objectius del PP de Bauzá, que justificaren totes les retallades fetes a sanitat, a educació als serveis socials, que ha afectat a les persones més necessitades a Balears; ara ja sabem que malgrat les retallades, aquesta ha estat una altra de les mentides del PP de Bauzá", ha dit Vicenç Thomàs.

"El PP només repetia que gastaria allò de què es disposés, i en això també ens ha enganyat" ha afirmat el portaveu suplent socialista, que malgrat el Ministeri no hagi publicat la dada sobre compliment del límit de dèficit, ja és de domini públic que el Govern haurà sobrepassat amb escreix el límit de l'1% sobre el pressupost. "El cert és que el Govern no ha generat nous ingressos, han apujat totes les taxes i n'han creat de noves" ha dit Thomàs, que ha recriminat el president Bauzá, "que quan el 2013 va complir aquest objectiu de dèficit, va qualificar la data d'històrica, en seu parlamentària en una compareixença a petició pròpia". Una actitud que no s'ha repetit en la resta d'exercicis de la legislatura: "ara no ha demanat pas comparèixer per explicar per què la dada de dèficit quedarà més a prop del 2% que de l'1%", el límit marcat pel departament del ministre Montoro.

El fracàs en matèria financera del Govern de Bauzà haurà estat total, en el balanç de la legislatura, per que "no han acoseguit nous ingressos, ni via pressupostos de l'Estat, ni amb el nou REB, ni amb una reforma del sistema de finançament de les CCAA, ni amb les inversions estatutàries" ha recordat Thomàs. "El PP va predicar que rebia una mala herència, però en recollirem una pitjor, amb mentides sobre el deute i el dèficit", ha afirmat Thomàs.

"Si la regeneració de Rajoy ha estat fer miques a cops de martell l'ordinador de Bárcenas, la regeneració de Bauzá ha estat destrossar el diàleg amb els ciutadans" (Cosme Bonet)

Un altre dels punts de l'ordre del dia del ple de demà serà una interpel•lació del GPS en matèria de política de regeneració democràtica del Govern. Una matèria en la que el Govern "no ha pres cap mesura, les que ha pres han estat regressives, en sentit contrari", ha afirmat el socialista Cosme Bonet.

El PP "no ha estat transparent en la gestió de la concessió de llicències per obertura de noves oficines de famàcia, tampoc ho ha estat en les explicacions donades per Bauzá pel finançament de la seu del PP a Palma" ha afirmat Bonet que ha titllat com un atac a la societat civil la promulgació de la Llei de Simbols "feta contra aquells que pensen diferent a ells, i que va coincidir en el temps en la incoació de diversos expedients contra docents. Un Govern que ha fet com la Gestapo".

La regeneració democràtica del PP no hauria de permetre l'absència de diàleg de Bauzá amb el sector educatiu, malgrat "els més de 100.000 ciutadans que sortiren al carrer per protestar", ni la "demonització de sindicats, entitats ecologistes, empresaris" quan defensen postures diferents a la seva. "Si Rajoy ha demostrat la seva regeneració democràtica destrossant a martellades l'ordinador de Bárcenas, Bauzá ho ha demostrat destrossant el diàleg amb els ciutadans".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube