Imprimeix
PDF

Antoni Diéguez: “El PP també reia quan vaig parlar aquí de Noos, Òpera, Over Marketing... i ara són peces separades en seu judicial; la veritat de Son Espases no s’ha sabut avui, però sortirà en el dia de demà"

200215 Matas Son EspasesCarpetada a la Comissió d'investigació de Son Espases al Parlament.

En democràcia els vots de la majoria s'imposen als de la minoria, però això no atorga patent de cors per a deformar els fets. L'elevació de les conclusions del PP sobre Son Espases a veritat parlamentària en el debat d'avui, no atorguen més consistència ni veracitat a una realitat que circula ja en via judicial, just en sentit contrari al què el PP ha volgut pretendre fer veure.

El diputat socialista Antoni Diéguez, en la defensa del vot particular del GPS, on havien quedat les conclusions dels socialistes sobre la feina de la Comissió després que fossin desestimades en la votació duta a terme en Comissió, ha apuntat que "el PP va acceptar fer la Comissió per que va creure que la corrupció de Matas no anava amb ells, i que podien aprofitar l'ocasió per llençar porqueria a l'oposició", fonamentalment en allò tocant a la gestió del Pacte de Progrés del contracte modificat C i de la construcció del pont d'accés a l'Hospital. Una bonica oportunitat de desgastar el PSIB-PSOE a pocs mesos de les eleccions, pensarien.

Res més lluny de la planificació dels estrategs del PP, que en el decurs de la Comissió han vist com els esclatava a les mans la part judicialitzada del cas Son Espases, amb el coneixement públic de les declaracions (en el si de la Comissió, però sobretot les realitzades en seu judicial) de Javier Rodrigo de Santos, de Luís Bárcenas, un cop ja es tenia en compte la confessió de l'ex consellera de Matas, Aina Castillo. Fets que feien aflorar la dubtosa legalitat del procés de selecció del solar i de l'adjudicació de la concessió per a les obres i l'explotació de l'hospital, cuinats per un Jaume Matas que hauria exigit el cobrament d'una comissió de 9 milions d'euros per a manipular el concurs. I que per altra banda obrien la porta a tot un nou seguit de suposades irregularitats en el procés de compra i reforma de l'actual seu del PP, o el cobrament de comissions il•legals del 3% a canvi de l'adjudicació d'obra pública per part dels populars durant la legislatura 2003-2007. La bomba de la suposada corrupció del PP de Matas ha esclatat a les mans del candidat a la reelecció Bauzá.

L'actitud del PP de Bauzá havia de ser clara al respecte. I ho ha estat, a la vista de les conclusions aprobades: "en 113 pàgines de conclusions del PP, no hi ha ni una frase de condemna a Matas; lamenten que no contestés a cap pregunta, però és que el sr. Veramendi no li'n va fer cap" ha dit Diéguez. El PP ha optat per l'encobriment de l'època més fosca de l'autogovern a Balears, just en el moment de major exigència de transparència i rendició de comptes. "S'han fet un tret en el peu, i el sr. Veramendi ha ajudat a centrar millor els metatarsos" sosté Diéguez.

"Han valorat molt els silencis" ha dit el diputat socialista en to irònic, en apuntar que "el sr. Veramendi va arribar a agrair Aina Castillo que hagués dit tota la veritat, quan l'ex consellera s'havia negat a respondre a totes les preguntes que se li van formular". Diéguez troba a faltar massa assumptes en les conclusions que el PP ha imposat al Parlament: "no diuen res del pacte amb UM pel canvi de cromos entre Can Domenge i Son Espases, res sobre el solar escollit –la terra promesa, res sobre un procés d'adjudicació estrany amb una Mesa de Contractació on es feia allò que s'havia publicat abans a un diari" ha desgranat Diéguez.

En canvi "l'estratègia del calamar del PP" ha estat la de posar un pont davant de l'Hospital, qüestionant el seu cost, o un impacte ambiental que no era preceptiu demanar. Tot per tractar d'engrunar el màxim nombre possible de membres del Pacte de Progrés, però sense tenir en compte que "la mateixa ma que va decidir fer l'Hospital i el Metro no va pensar en fer-los coincidir, potser per que allò que era important era contractar obra, la que fos, encara que el metro fos inundable, i que l'hospital no tingués quiròfans a bastament, ni urgències de traumatologia o que els llits pugessin amb maneta". "I la gran tesi del PP, el sobre cost de 280 M€, no està en cap document oficial, no s'ha vist per enllòc" ha defensat Diéguez.

Per tot això Diéguez ha afirmat que malgrat tenir la majoria "no tenen la raó; podran aprovar les conclusions amb els seus vots, però també guanyaven els sarraïns per que eren més que els cristians". "Les nostres conclusions ja les investiga la justícia de fa temps, no cal que les hi portem, en canvi vostès hauran d'implorar pels despatxos que acceptin les seves", ha etzivat Diéguez en un al•legat final que l'ha portat a recordar que ell mateix havia denunciat en seu parlamentària casos com Noos, Òpera o Over Marketing, davant els somriures dels diputats del PP. "El PP també riu molt ara, però aquells casos ja són peces separades en seu judicial" ha afirmat. "La veritat de Son Espases no se sabrà avui" en referència a les conclusions aprovades, "però segur que sortirà en el dia de demà", ha acabat per albirar Antoni Diéguez.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube