Imprimeix
PDF

Vicenç Thomàs: “El Rocamar és un nou cas de corrupció política que afecta al Govern de Bauzá”

081014 Thomàs junta port webEl Grup Parlamentari Socialista considera que la remissió al jutge instructor de l'expedient de la indemnització pagada per la conselleria de Turisme del Govern per la demolició de l'Hotel Rocamar, confirma indicis de corrupció política.

La decisió de la Fiscalia de remetre l'expedient per la compra i demolició de l'Hotel Rocamar cap el jutjat d'instrucció suposa "una passa més" per esbrinar què va passar en el que sembla "un nou cas de corrupció política que afecta al Govern de Bauzá", segons ha declarat Vicenç Thomàs.

El socialista ha volgut destacar, per damunt de tot, que el GPS ha presentat nombroses iniciatives –preguntes al ple, una proposició no de llei i fins i tot la petició de fer una comissió parlamentària d'investigació- per a escatir les possibles responsabilitats polítiques que hi podia haver en un suposat pagament d'indemnització a preus superiors als que marcarien el mercat, per a la compra del solar i l'esbucament de l'Hotel Rocamar, un establiment obsolet que va ser inclòs dins del programa de bescanvi de places turístiques de la conselleria de Turisme. "El GPS ja havia denunciat els fets que ara surten publicats, però el PP va votar en contra de la creació d'aquesta comissió d'investigació en juny de 2013", ha recordat Thomàs.

La denúncia original davant fiscalia "presentada pel PSIB" es va motivar després del fracàs de la "petició de responsabilitats polítiques al Parlament", ha dit el portaveu adjunt socialista.

La manca d'acord en la fórmula de relleu dels Síndics de Comptes n'aplaça el seu relleu fins a la propera legislatura.

El GPS ha admès que "no ha estat possible un acord amb el PP" per a la substitució dels tres Síndics de Comptes de Balears, el mandat dels quals, de sis anys de durada, ha finit precisament aquest 18 de març. El desacord s'ha basat en el fet que el PP "indiqués que el candidat proposat per ells fos també el Síndic Major" ha dit Thomàs. La Llei de la Sindicatura indica que un cop escollits per una majoria de 3 cinquenes parts del Parlament, els tres síndics conformats en Consell de Sindicatura designen quin dels tres passa a ser el Síndic Major. "El PP ha pretès forçar la llei per convertir la seva candidata com a Síndica Major", ha dit Thomàs.

Més enllà d'aquest condicionant, el socialista ha afegit que "allò que no ens agrada és que passi a dos mesos d'unes eleccions". A més, el suggeriment del PP ha anat aparellat de la identitat del perfil que proposaven, en la figura de l'actual Secretària general tècnica de la Conselleria de Presidència i Vicepresidència del Govern. Des del GPS, Thomàs ha replicat que "no ens pareixia procedent que un càrrec polític procedent d'aquesta legislatura fos l'encarregada d'auditar fets dels quals n'ha estat part activa".

Així les coses, Thomàs advoca per "no passa res per prorrogar el mandat dels tres síndics actuals, i que siguin els nous diputats i diputades d'aquesta Cambra els qui, com a una de les seves primers feines, en triïn els nous".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube