Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana a IB3 que faci un seguiment de campanya electoral «net, imparcial i plural»

Cosme BonetCosme Bonet ha manifestat que «a IB3 només li falta que Bauzà inauguri es Gorg Blau perquè definitivament sigui un NODO».

IB3 ha estat una radiotelevisió allunyada de la realitat social de les Illes Balears aquests 4 anys, “sembla que per IB3 la crisi no ha existit”, ha afirmat Bonet. El tractament de la informació política segueix essent esbiaixada a favor del PP, per això Bonet ha demanat pels criteris que es segueixen als informatius, on «després de successos, meteorologia o crònica de festes populars apareixen sempre consellers del Govern i el president Bauzà donant consignes polítiques, mentre es redueix la informació sobre al resta de formacions polítiques».

Bonet s’ha mostrat preocupat perquè aquests criteris es mantinguin durant la campanya electoral, recordant que durant la campanya de les Europees de 2014 es va donar una sospitosa sincronització entre els criteris d’IB3 i del Comitè Electoral del PP sobre els debats “cara a cara” a celebrar a la radiotelevisió pública, rebutjant la proposta del PSIB-PSOE tant IB3 com el PP, per posteriorment fer una rectificació amb poques hores de diferència el mateix dia també el PP i IB3 en el mateix sentit.

El diputat socialista ha exigit al Director General d’IB3 un compromís amb la neutralitat i el pluralisme, que es “comprometi a fer un seguiment de la campanya electoral net, imparcial i plural” des d’IB3, ja que és la darrera Comissió de Control i no hi haurà noves oportunitats de demanar-li explicacions.

Bonet s’ha acomiadat de la comissió esperant que quan aquesta es torni a reunir ja s’estigui parlant de canviar el model de radiotelevisió pública «amb un Consell de Direcció Plural, un Director General de caràcter independent i professional i on estem tots treballant per tenir una IB3 realment plural i que sigui de tots».

Damià Borràs ha interpel·lat al Director General sobre la decisió de la “Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia” on considera que l’audiència d’IB3 és residual, qüestionant les xifres triomfalistes que Codony ha explicat mes rere mes a preguntes del propi PP.

Borràs ha posat en evidència que el seguiment de la TV autonòmica no és tan alt com presumeix la Direcció emprant documentació de l’empresa que gestiona la publicitat d’IB3. El Director General s’ha contradit llevant importància a les audiències, en uns sentit contrari al que tant el Director General com el PP han argumentat tota la legislatura. Borràs ha demanat a Codony si “tot val per l’audiència”, referint-se a la condemna a la TV pública per haver emès imatges d’un pare amb el seu fill mort.

Pilar Sansó ha denunciat el programa sobre prostitució emès a IB3, Crònica 112, pel tractament donat a les dones que es dediquen a aquesta activitat, pel poc respecte demostrat, qüestionant que hagi estat un tractament “impecable” com ha assegurat el Director General d’IB3.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube