Imprimeix
PDF

Francina Armengol: ”El 24 de maig comença un temps de canvi i esperança a Balears, per deixar enrere el mal son de Bauzá”

230315 fas tHOMÀS rdp WEBPRÈVIA PLE PARLAMENT-BALANÇ FINAL LEGISLATURA

El Grup Parlamentari Socialista afronta el darrer ple del Parlament de la legislatura tancant el balanç d'una política del PP de Bauzá que deixarà una herència de "retallades fetes amb destral i no amb bisturí" als serveis bàsics en educació sanitat i benestar social, segons Francina Armengol.

"Bauzá només ha governat pels poderosos i ha estat l'escolanet de Rajoy" ha dit la portaveu socialista per explicar el fracàs del PP en aportar nous recursos financers a Balears en una legislatura en la que s'haurà acabat per duplicar el deute públic fins els 9.000 milions d'euros, i superant el límit de dèficit, del compliment del qual Bauzá n'havia fet bandera.

"Bauzá ha pretès acabar amb la democràcia i la representació dels ciutadans" ha dit Armengol, en referència al projecte de Llei de Reforma Electoral que pretén reduir el nombre de diputats al Parlament, que no podrà tirar endavant en no comptar amb el suport de la majoria qualificada necessària per a la seva aprovació.

Dos mesos i un dia per a les Eleccions Autonòmiques, Municipals i als Consells Insulars de 24 de maig a Balears. I només una setmana abans que el decret de convocatòria de les eleccions suposi la dissolució del Parlament, i per tant el final de la vuitena legislatura. Moment del balanç del GPS, en el que serà, demà, el darrer ple de la legislatura.

"L'herència del PP només ens haurà deixat retallades i molt de dolor per a tots els ciutadans" ha conclòs Francina Armengol, per qui "els cops de destral" de Bauzá han arramblat amb l'educació, els serveis socials i la sanitat pública.

Sota cap concepte el PP es pot sentir orgullós d'una gestió econòmica que no ha aconseguit portar a Balears ni un sol euro de més respecte allò que es van trobar en 2011, i que a més haurà suposat "que s'hagi duplicat el deute públic fins els 9.000 milions d'euros" i que se superi el límit de dèficit imposat pel ministre Montoro. Per això la portaveu socialista ha insistit en assenyalar que el Govern de Bauzá "ha governat per uns pocs, i ha acotat el cap a Madrid, on ha fet d'escolanet del Govern de Rajoy".

Per Armengol la pretesa recuperació econòmica del PP no té cap sentit "amb 300.000 ciutadans al límit de l'exclusió social, amb la consolidació del retrocés dels drets de les persones, amb salaris i subsidis de misèria que provoquen la figura del treballador pobre". Una imatge, en definitiva, que constitueix la veritable "herència de Bauzá". Una herència que canviarà "dia 25 de maig, amb un nou temps d'esperança a Balears".

"El PP perdrà la darrera votació de la legislatura"

En el darrer el ple del Parlament el PP pretén dur la seva iniciativa de reforma legislativa per a reduir el nombre de diputats a la Cambra Balear. Una norma condemnada al fracàs, ja que tant el Grup Socialista com el Grup MÉS ja han anunciat de fa temps la seva intenció d'oposar-s'hi, un fet que impedirà la seva aprovació en haver de necessitar una majoria qualificada per a què surti endavant. "Amb aquesta Llei Bauzá es mostra com és, autoritari prepotent i mancat de capacitat de diàleg, i generador de més precarietat, més pobresa i més crispació" ha dit Armengol. La portaveu socialista creu que el PP pretén "eliminar democràcia i participació dels ciutadans" i que amb aquesta iniciativa culminen una legislatura que ha mostrat "un Parlament tancat als ciutadans que per voluntat del PP s'ha convertit en una conselleria més del Govern".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube