Imprimeix
PDF

Les apagades del C33 i 3/24 i l’ús partidista d’IB3, la desaparició de les llistes del PP a diversos municipis o l’acostament de Bauzá a Matas i Cañellas per a gratar vots. Mostres del “panic electoral del PP”

DSCN4614-001Cosme Bonet, ha acusat de "manca de voluntat política del PP de Bauzá per haver permés la fosa a negre dels dos canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que fins a dia d'ahir es podien veure a Balears".

El "pànic electoral del PP" és l'explicació que el dirigent socialista Cosme Bonet ha trobat a tot un seguit d'actuacions erràtiques de José Ramón Bauzá, "una maniobra d'engany massiu, de frau als electors", en un moment en el qual la seva continuïtat en la presidència del Govern està en entredit.

Un pànic que es demostra en decisions com la de no actuar davant la fosa a negre de dos canals de tv en català, el C33 i el 3/24, que des d'ahir ja no es poden veure a Balears a través de la TDT. "Bauzá manipula la ràdiotelevisió pública" ha dit Cosme Bonet, "per que vol un únic canal –IB3- que pugui controlar i pel qual hi pugui sortir més que ningú". A aquest respecte Bonet ha recordat l'entrevista que el canal autonòmic balear realitzà a Bauzá el passat dilluns, "la segona en quatre mesos, quan a Armengol a IB3 l'han entrevistada un cop en quatre anys", i que a més se sumava a la que fa tres setmanes es va fer al portaveu de campanya del PP en el mateix espai. "El PP comet frau electoral amb els mitjans públics" ha afirmat Bonet, al temps que ha recordat que el Grup Parlamentari Socialista ha presentat iniciatives per impedir l'apagada dels canals catalans –com habilitar els infrautilitzats múltiplex insulars- que el PP s'ha negat a adoptar.

Bonet també ha estimat com a "un altre frau" el procés de conformació de candidatures alternatives al PP a diversos municipis, formades per militants i batles populars com els d'Alaró, Pollença i Vilafranca, tots tres imputats en casos judicials. Bonet considera molt curiós, que, lluny de sancionar o simplement donar de baixar aquests militants 'díscols', el president del PP de Mallorca hagi anunciat que en aquests municipis no hi haurà llistes del PP, i que tampoc s'han plantejat adoptar cap tipus de sanció per aquests militants del PP que concorrin a les eleccions sota unes altres sigles. "Això en realitat és un engany massiu als electors, per que estem convençuts que aquestes associacions d'electors repartiran ben igual les paperetes del PP pels seus pobles", ha albirat Cosme Bonet, malgrat que el fet en si mateix constitueixi "una desfeta, l'enfonsament de Bauzá, tancat en el búnker del Consolat".

A més, Bonet ha fet notar la incògnita que manté el PP respecte el paper del candidat a la batlia de Calvià: "del sr. Ruiz no se'n xerra gens i segueix imputat" aixì com els batles d'Alaró, Vilafranca i Pollença que, en els seus casos han estat 'convidats' a presentar llistes alternatives a les del PP, per no dur imputats a les llistes. Pel número 3 socialista de la llista al Consell de Mallorca, "Bauzá fa servir les imputacions segons la seva voluntat; què passa amb el sr. Ruiz? Presentarà una llista blanca, rosa o blava a Calvià si segueix imputat?"

Finalment el PSIB-PSOE també troba fraudulent "que el PP incompleixi les seves promeses" en referència a la vulneració de la xifra de deute i de dèficit públic a Balears per 2014. Una desviació de 458 milions d'euros en la despesa de l'any passat, que es podria agreujar en 2015, segons d'avis de les autoritats, davant la rebaixa del límit permès fins el 0,7% del PIB, en comptes de l'1% de 2014. El Govern ha tancat l'any amb un dèficit de l'1,7%.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube