Imprimeix
PDF

Thomàs: “Bauzá ha d’explicar el perquè de la seva herència: 9.000 M€ de deute i un objectiu de dèficit superat. I no fer ús electoral del Parlament”

150415 Thomàs rdp webEl Grup Parlamentari Socialista reclama que la presència de Bauzá demà en el Parlament serveixi per explicar "l'herència" que el PP llega als ciutadans de Balears en el punt d'inflexió marcat per les eleccions del mes vinent.

L'herència, el llegat que passa de generació en generació, serà feixuc de suportar en el cas de Balears després de les eleccions. El nou Govern resultant haurà de revertir una situació social i financera molt complicada, fruit de la més que dubtosa acció de govern de José Ramón Bauzá Díaz. Precisament Bauzá ha de comparèixer demà davant la Diputació Permanent del Parlament, a petició pròpia, després de rebutjar una sol•licitud prèvia que havia presentat el GPS en e mateix sentit.

"Ens deien que ens durien del caos al cosmos" ha recordat Thomàs, però el cas és que el final de la legislatura no pot ser menys encoratjadora pel Govern per que "malgrat totes les retallades fetes als ciutadans, el deute arribarà prop dels 9.000 milions d'euros, i el límit de dèficit de 2014 ha quedat superat". De fet la xifra real de dèficit de l'1,71% del PIB amb que el Govern ha resolt els comptes públics deixa molt enrere l'1% que el Consell de Política Fiscal i Financera havia previst per a Balears, i molt més enfora encara del 0,7% al qual obliga a adaptar-se per enguany. "Els 9.000 M€ de deute públic suposen una tercera part de la riquesa de Balears" ha precisat el portaveu socialista.

El fracàs en la política financera del Govern ha provocat que "Bauzá hagi estat submís a les demandes de retallades fetes des del Govern de l'Estat, totes les que li han demanat". Així els "120 milions d'euros retallats a educació i els 1.200 docents acomiadats; l'augment de les llistes d'espera, la retirada de targetes sanitàries o els 1.350 acomiadaments de personal sanitari; la reforma laboral que ha comportat major precarietat en el mercat laboral, i la desatenció del col•lectius com aturats joves, majors de 45 anys o de llarga durada; els desnonaments o l'enduriment dels criteris per a la concessió d'ajudes a la dependència..." han estat per Vicenç Thomàs la demostració de que la deficient acció de Govern ha prioritzat les retallades a l'assoliment de majors cotes de finançament que poguessin evitar detreure serveis als ciutadans de Balears.

"El nostre objectiu és el de reduir les desigualtats, i reclamar allò que ens pertoca a Madrid, amb una manera diferent de governar, amb escolta activa a la societat, diàleg i consens, que seran les característiques del pròxim Govern de les Illes Balears" ha albirat Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube