Imprimeix
PDF

Francina Armengol acusa Bauzá de no haver aclarit l'origen del dèficit de 2014, ni perquè el Govern deixarà el deute públic en els 9.000M€

160415 Dip perm 1 webPer Armengol, el discurs de Bauzá no ha pogut explicar "què ha fet per elevar el dèficit de 2014 fins el 1,71% del PIB".

Després de més d'una hora i quart d'intervenció, dividida en exposició inicial, rèplica i dúplica, sense límit de temps taxat per la Cambra, José Ramón Bauzá Díaz no ha estat capaç d'aclarir de manera mínimament intel•ligible, perquè el Govern que ell ha presidit ha elevat la xifra de deute públic fins més enllà dels 8.000 milions d'euros –amb la previsió d'arribar fins els 9.000M€ a final de mandat- i ha vulnerat totes les línies vermelles del dèficit que el Consell de Política Fiscal i Financera li havia imposat per 2014, quan de l'1% permès ha acabat enregistrant un 1,71% de despesa extra a Balears. 458 milions d'euros més. "No sap en què se'ls ha gastat" ha dit Armengol en el seu torn d'intervenció, 18 minuts en total una quarta part del temps del què ha disposat Bauzá, segons marca el reglament d'aquest tipus de compareixences en la Diputació Permanent del Parlament.

La portaveu socialista ha destacat que "l'obsessió de Bauzá pel compliment del dèficit financer" durant la legislatura s'ha produït en detriment "del dèficit social que han causat les seves retallades" i de la desigualtat social que s'ha incrementat. "Creu que les 300.000 persones en risc d'exclusió social a Balears, les 80.000 que cerquen feina, els pacients que esperen el triple que abans per una intervenció, o els 20.000 ciutadans que s'han quedat sense targeta sanitària estan contentes?" Armengol ha afirmat que Bauzá "tenia un camí diferent" per a governar si en comptes "d'inflingir dolor i trepitjar els ciutadans s'hagués posat al seu costat per anar a reclamar un finançament més just davant del Govern d'Espanya".

Armengol ha retret Bauzá que en "quatre anys de Govern en majoria absoluta" no hagi estat capaç de fer una nova llei pel REB. I en el tocant al sistema de finançament de Balears, que per Llei hagués hagut de ser revisat en 2014, la portaveu socialista ha indicat Bauzá que "si tant dolent el troba per què no ha lluitat per canviar-lo". Així doncs, per Armengol aquesta incapacitat per a generar nous recursos i les retallades que han compromès el benestar del comú dels ciutadans de Balears serà "l'herència molt dolenta" d'aquesta legislatura de Govern del PP. "Vostès es varen trobar el 2011 que cada ciutadà havia de suportar 4.030 € de deute públic; ara aquesta xifra és de 7.045 € per persona" ha detallat Armengol.

I sobre el descàrrec de la responsabilitat de la generació del deute públic que Bauzá ha fet cap a la gestió del Govern del Pacte de Progrés, i més en concret, sobre les "factures pendents de pagament" que suposadament va haver d'assumir Bauzá el 2011, Armengol ha volgut expressar la "poca credibilitat" d'uns comptes que el PP xifrà en 800 milions d'euros en 2011, però que sorprenentment ara s'han convertit en 1.600 M€. Un suposat deute provocat per les 'factures en els calaixos', que s'ha anat estirant durant la legislatura a mida que els objectius de Bauzá de control del deute s'anaven desviant del camí. "Aquesta ha estat la seva fiabilitat" ha resumit Armengol, qui ha acabat la seva intervenció albirant que "d'aquí a 38 dies pugui governar un nou Govern sota la bandera de la igualtat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube