Imprimeix
PDF

El representants de PSIB-PSOE, Podem i Més arrenquen satisfactòriament les converses per l’Acord de Governabilitat a Balears

020615 foto pactes familiaMalgrat que la primera trobada ha servit per a posar les bases de tota la ronda de negociació, els membres de les formacions d'esquerres ja han manifestat el seu acord en temes com la derogació del TIL, el retorn de les 20.000 targetes sanitàries a immigrants, o la instauració d'una renda mínima bàsica ciutadana.

Els membres de la delegació socialista, encapçalada per Francina Armengol, han lliurat un document marc de treball amb els punts bàsics programàtics per a un acord de Govern a Balears

Els membres de les tres delegacions de PSIB-PSOE, Podem i MÉS han iniciat aquest capvespre la ronda de converses per a tancar un acord de governabilitat a Balears. Francina Armengol ha encapçalat la representació socialista que ha estat integrada per Pilar Costa, Antoni Diéguez i Marc Pons.

En aquesta primera trobada s'han posat les bases per a les següents reunions, però sobretot s'ha palesat la sintonia entre les tres formacions en temes bàsics per a revertir la situació dels ciutadans més desafavorits. La delegació socialista ha compartit amb Podem i Més un document programàtic elaborat pels socialistes sota el nom "Acord de Governabilitat per a les Illes Balears; un document en què es prioritzen un seguit de mesures per a guiar l'acció del Govern de les Illes Balears, focalitzades en quatre eixos: un nou temps per a la gent, rescat de la ciutadania, un nou temps per a les institucions i la ciutadania: de l'autoritarisme al diàleg i la radicalitat democràtica; un nou acord pel marc institucional i la sostenibilitat financera de la Comunitat Autònoma i per un nou temps de diàleg: per un Pacte Social i Educatiu.

"L'objectiu fonamental és arribar a un acord ciutadà", ha expressat la portaveu socialista Pilar Costa, en compareixença posterior conjunta amb Laura Camargo i David Abril. Tots tres han coincidit en assenyalar com a "satisfactòria" aquesta primera reunió que ha servit per a segellar els primers acords de caire social entre les tres formacions d'esquerres. Uns acords que es reparteixen entre mesures de rescat ciutadà, i en l'àmbit educatiu:

a. La posada en marxa de la Renda Garantida Ciutadana, per donar un suport a qui no té altra forma de suport econòmic

b. El retorn de les 20.000 targetes sanitàries que el Govern del PP ha retirat durant la legislatura

c. Posada en marxa d'un Pla de lluita contra la pobresa

d. Posada en funcionament un Pla de xoc contra l'explotació laboral, amb el desplegament efectiu de la inspecció de treball

e. La creació d'un grup de feina entre els tres grups que analitzi les mesures que cal prendre per a minimitzar l'abast dels efectes de la posada en marxa de la LOMQE

f. La derogació del TIL

g. La derogació de la Llei de Símbols

h. La creació de la Oficina Balear contra la Corrupció, independent del poder executiu.

Una sèrie de mesures que les tres formacions ja han consensuat i que han de formar part de la plataforma programàtica que el nou Govern d'esquerres desplegarà normativament a través de la seva acció. Per Costa, les tres formacions són conscients que "el daltabaix del PP no s'ha produït només per les seves polítiques sinó també per la forma amb què les ha aplicades".

Els representants de PSIB, Podem i MÉS han acordat seguir la ronda intensiva de reunions a partir d'aquest dijous, després que s'hagin estudiat les propostes que avui s'han intercanviat.

 

Aquests són els acords de governabilitat que proposam els socialistes

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube