Imprimeix
PDF

Pilar Costa: "El PSIB-PSOE vol liderar un nou Govern d'esquerres; però abans de parlar d'organigrama, cal saber quines forces volen entrar en aquest Govern"

080615 Comissió Executiva PSIB webLa Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha analitzat aquest horabaixa la marxa de les converses pels Acords de Governabilitat que els socialistes mantenen des de fa una setmana amb Podem i Més, de cara a la conformació de governs estables d'esquerres a les diferents institucions de Balears "segons el mandat dels ciutadans a les eleccions del passat dia 24".

Pilar Costa, ha apel·lat a la "responsabilitat de les formacions polítiques per aconseguir un pacte de Governabilitat a Balears" i ha afirmat que el PSIB-PSOE està obert a "assumir aquesta responsabilitat de Govern entre 3, entre 2 o en solitari, per que nosaltres ens varem presentar per a fer el canvi a les Illes".

"Hem de resoldre quines de les formacions polítiques – de les que ara negocien- estan disposades a entrar a formar Govern; el PSIB-PSOE ho està, i no podem esperar a final de mes per a saber la resposta", ha dit Costa.

El PSIB-PSOE ha refrendat aquest horabaixa la seva voluntat de "liderar el mandat de canvi" que la ciutadania va comprometre amb el seu vot a les eleccions del passat dia 24. Ho ha fet en el decurs d'una reunió de la Comissió Executiva en què s'han analitzat els avenços que les diferents comissions negociadores pels Acords de Governabilitat estan duent a terme a les principals institucions de les Illes. Unes negociacions que fins a la data han abastat aspectes "programàtics" i que segons la secretària de Comunicació del PSIB-PSOE, Pilar Costa, "van bé". No obstant això, Costa ha fet una "crida a la responsabilitat" de tots els partits que intenten plasmar a les institucions el gir a l'esquerra que han ofert els resultats de les urnes. "És una situació d'emergència social, i cal arribar a pactes de governabilitat, tenint en compte que el PSIB-PSOE no veta a ningú, a cap dels partits d'esquerres", ha dit Costa.

En aquest sentit Costa ha recordat que el PSIB actua "amb coherència" ja que ha estat la força d'esquerres "majoritària a totes les Illes". En virtut d'aquesta coherència, els socialistes han arribat a acords amb altres formacions com en el cas de València, on el partit progressista més votada, Compromís, podrà governar amb el suport del PSPV. Així, Costa ha conclòs que "nosaltres estem disposats a liderar aquest pacte de governabilitat i volem entrar a parlar de qualsevol dels escenaris que ens plantegin" i ha instat la resta de forces que participen a les converses de l'Acord de Governabilitat que facin una passa endavant pèr a dir "clarament si volen entrar a formar part del Govern, per què el temps apreta" ha reblat Costa.

"Nosaltres diem que si, i apostem per un Govern de 3, de 2 o en solitari; ens varem presentar per a portar el canvi a les Illes i ho volem fer" ha postil·lat Costa, que ha dit que com a opció principal es planteja "un acord de Govern amb les tres formacions d'esquerres, i que en cas contrari es podria pensar en un acord d'investidura". La portaveu socialista ha refermat el compromís dels i les socialistes per a "governar des de la responsabilitat, la co responsabilitat i el rigor, des de la contundència però amb humilitat", amb la mirada posada en els ciutadans: "estem centrats en cercar solucions per als ciutadans de les Illes Balears des d'aqui, tot i que respectem els plantejaments que es poden fer des de fora de les Illes, però a nosaltres ens preocupen els pactes de Govern a Balears".

De cara a la represa de les converses per als Acords de Governabilitat demà capvespre, Costa s'ha manifestat "preparada per a parlar de l'organigrama del Govern, però és evident que abans de pactar-lo cal saber quines forces estan disposades d'entrar en el Govern", ja que en cas contrari no s'entendria "que una força que no ha de formar part del Govern en decideixi las seva organització". No obstant Costa ha acabat recordant que "no podem decebre els ciutadans, i és l'hora d'arribar a un Acord de Governabilitat entre tots".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube