Imprimeix
PDF

Un acord a tres bandes entre PSIB-PSOE, Podem i MÉS convertirà Francina Armengol en la primera dona presidenta del Govern de les Illes Balears

170615 Armengol Jarabo Barcelo acord Govern webFrancina Armengol serà la presidenta del Govern de les Illes Balears. Així serà després que PSIB-PSOE, Podem i MÉS hagin dut a bon port les converses pels Acords de Governabilitat que han desenvolupat des de fa dues setmanes.

Francina Armengol serà la pròxima presidenta del Govern, després del pre acord a què han arribat les delegacions negociadores del PSIB-PSOE, Podem i MÉS, reunides avui al Parlament. L'acord garanteix que Armengol rebrà el suport explícit dels diputats i diputades de les tres formacions en la sessió d'investidura que es durà a terme pròximament al Parlament, garantint una majoria absoluta de 34 vots. A més, el pre acord es basa en un document programàtic que s'ha anat modelant durant les sessions de les comissions negociadores, i giren a l'entorn de les polítiques que el nou Govern haurà de defensar, tant en els primers 100 dies, com en la resta del mandat, per a donar sortida a la voluntat popular expressada a les urnes el passat 24 de maig, per a "garantir un Govern d'esquerres i estable" segons l'opinió d'Armengol.

És aquest acord programàtic el que garanteix la cohesió i l'estabilitat d'un Govern presidit per Francina Armengol, i en el que amb tota seguretat estarà integrat pels membres de MÉS i el suport extern de Podem. "Ens hagués agradat que Podem hagués volgut formar part del Govern, però entenem que vulguin complir el mandat de les seves bases i matenir-se fora" ha dit Armengol. Com a contrapunt del suport, les formacions d'esquerres han acordat que la presidència del Parlament de les Illes Balears recaigui en un dels membres de Podem, en una decisió que haurà de ser refrendada en la consulta entre la militància que la formació violeta farà avui mateix. El mateix acord suposa que el senador que les forces progressistes estan en disposició de nomenar per designació del Parlament, sigui pel PSIB-PSOE.

"Queden coses per treballar", ha dit Armengol en relació a les converses que han de dur a fermar l'organigrama i la conformació del Govern i dels Consells Insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, però la dirigent socialista ha volgut remarcat que "anem per bon camí per a fer aquest canvi real a les Illes Balears".

Aquest mateix vespre el Consell Polític extraordinari del PSIB ha ratificat les actuacions realitzades per la delegació negociadora, i les incorporacions de nous preceptes polítics al programa de governabilitat inicial dels socialistes, fruit de les negociacions amb la resta de formacions d'esquerres. Els membres del Consell Polític han escoltat l'informe de gestió de Francina Armengol, que ha donat inici a la reunió després de ser rebuda amb una calorosa ovació, després de segellar un acord que la convertirà en la pròxima presidenta del Govern de les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube