Imprimeix
PDF

Pilar Costa: "Armengol serà la presidenta de tots"

300615 Costa investidura tv webDEBAT D'INVESTIDURA DE FRANCINA ARMENGOL

La portaveu del GPS, Pilar Costa ha defensat la candidatura de Francina Armengol a la presidència del Govern de les Illes Balears per a liderar una "fórmula inèdita a la nostra història autonòmica: un govern de dues forces coaligades emparades en un acord tripartit"

Costa xifra el repte d'Armengol a la presidència del Govern: "rebrà un trasatlàntic que anava a la deriva, una comunitat, un país que cal reconstruir entre tots"

La intervenció de Costa com a portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha estat la darrera en el debat d'investidura. Costa ha defensat la idoneïtat d'Armengol com a candidata a presidenta del Govern, i la validesa d'un programa de govern sorgit dels Acords de Governabilitat als quals s'ha arribat amb els grups Més i Podem. Un acord tripartit, per un govern de dues formacions, d'una factura "inèdita a Balears".

Per Costa, "els partits polítics hem rebut l'e-mail del canvi; elc ciutadans ens han fet arribar el missatge per que les forces progressistes treballem juntes, siguem lleials i actuem amb seny". Amb aquest mandat, Armengol assumeix el repte després de "presentar a la cambra un programa de Govern realista, un compendi d'actuacions concretes, pensades per a les persones i des d'una perspectiva d'esquerres".

Aquest programa sorgit d'un complex pacte, representa "la veu dels socialistes, i d'altres forces de progrés; Armengol serà la presidenta de tots". Costa ha criticat que el Govern sortint, "amb l'excusa de l'ortodòxia econòmica i l'austeritat, han provocat abismes de desigualtat", que ara caldrà redreçar.

"Des del diàleg i el compromís", Costa ha repassat els eixos principals del programa exposat per Armengol en el seu discurs d'ahir; "el rescat de la ciutadania, ocupar-se prioritàriament dels més febles, el retorn a una política econòmica més social i distributiva" ha estat la primera de les fites que la portaveu socialista ha destacat. També ha fet esment a la recuperació de les institucions públiques, el Parlament, i els Consells Insulars. Educació i sanitat, amb l'eliminació del TIL, assumir un nou Pacte per l'educació, i la reducció de les llistes d'espera i l'obertura dels centres de dia pels capvespres per a millorar la capacitat d'atenció mèdica primària, han estat altres mostres del caire del programa de Govern d'Armengol que ha defensat Pilar Costa. La redefinició de la indústria turística i l'aposta per a l'I+D+I han d'anar paral•leles a la defensa del paisatge i del medi ambient.

I finalment, com a argument transversal, la millora del finançament de Balears ha de ser cabdal. Costa ha ofert "tot el nostre suport en aquesta reclamació davant l'Estat". La portaveu socialista ha compromès "la nostra lleialtat d'un bon soci a la tasca ingent de Govern" al qual aportarà "el nostre component genètic: una força progressista, reformista i dialogant amb sentit institucional". Costa ha encoratjat Armengol a "aplicar amb seny i il•lusió el programa polític que ens ha exposat, i a escriure, amb altres forces de progrés, les millors pàgines de la història d'aquestes illes".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube