Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE instarà al Parlament a reconèixer el dret de les dones a la interrupció voluntària de l’embaràs


Sílvia Cano recentEl Grup Parlamentari Socialista registrarà una Proposició No de Llei per dur al Parlament de les Illes Balears una estratègia de salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs.

Així ho ha avançat la diputada socialista Sílvia Cano, qui ha explicat que l'objectiu d'aquesta proposta és que "el Parlament reconegui el dret de les dones a la seva salut sexual i a l'avortament, perquè són drets irrenunciables reconeguts a distintes conferències internacionals".

Per la diputada socialista, el PP "ha fet una reforma per evitar que les joves d'entre 16 i 17 anys amb situació de perill de violència familiar, amenaces, coaccions, maltractes o situació de desemparament pugin interrompre el seu embaràs". Tot això, diu Cano, "amb l'esperit d'acontentar als sectors més conservadors de la societat".

Per això, la PNL del Grup Parlamentari Socialista instarà al Govern d'Espanya a derogar aquesta reforma de la Llei de l'Avortament, que ha estat denunciada pel Comitè de Drets Humans de Nacions Unides apuntant que "aquesta reforma pot augmentar el nombre d'avortaments il·legals".

A més a més, Cano ha apostat per que el Govern de les Illes Balears "garanteixi el compliment de tots els preceptes de la Llei de Salut Sexual, perquè és obligació de totes les CCAA posar a l'abast de les dones que es plantegen realitzar un avortament i el consentiment informat tota la xarxa de recursos públics, prestacions, ajudes i informació".

Sílvia Cano ha afegit que "és necessari posar en marxa una estratègia de prevenció d'embarassos no desitjats entre els nostres joves", i finalment, ha apostat per incrementar "de manera gradual" el nombre d'avortaments realitzats a la xarxa pública de salut.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube