Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE impulsarà al Parlament un gran pacte polític, social i institucional contra la violència de gènere

Sílvia Cano diputadaEl Grup Parlamentari Socialista ha enregistrat una Proposició No de Llei per instar al Govern de les Illes Balears a impulsar un gran pacte polític, social i institucional contra la violència de gènere.

Així ho ha anunciat la diputada socialista Sílvia Cano, assegurant que "és fonamental unir esforços per actuar des de tots els fronts contra la violència masclista". En concret, Cano ha explicat que aquest acord ha d'estar coordinat des del Govern, tenint en compte els Consells Insulars i els ajuntaments, "i amb la col·laboració de tota la societat civil, entitats, partits polítics, empresaris i mitjans de comunicació per acabar amb aquesta xacra".

De fet, segons relata la diputada socialista, les Illes Balears és la Comunitat Autònoma de l'Estat on més denúncies s'interposen per violència de gènere, mentre que les publicacions del Ministeri tampoc són gens bones: el 12,5% de les dones majors de 16 anys han patit violència física o sexual per part de les seves parelles o ex parelles al llarg de la seva vida.

Per això, el Grup Parlamentari Socialista creu necessari revisar no només algunes lleis que han quedat obsoletes, com la d'igualtat, sinó també "protocols, eines, plans existents, formació de professionals, atenció a les dones víctimes i què feim a les escoles i instituts per treballar des de la cultura de la igualtat i el respecte", ha dit Cano.

A més a més, el PSIB-PSOE considera aquest pacte del tot necessari després que en la darrera dècada 21 dones hagin estat assassinades per les seves parelles o ex parelles a les Illes Balears, la darrera d'elles a Sant Jordi aquest mateix estiu.

Sílvia Cano també ha criticat les retallades del PP en matèria d'igualtat i de prevenció de la violència de gènere. La socialista considera que "per Mariano Rajoy no és un àmbit prioritari i així ho ha demostrat desmantellant organismes d'igualtat, tancant oficines de víctimes del delicte i retallant a nivell pressupostari". Alguns exemples d'aquestes retallades els trobam en els programes d'igualtat, que han minvat un 36% des del 2011, i els de violència de gènere, que han caigut un 17%.

Finalment, Cano ha lamentat que a Balears, el pressupost de l'Institut Balear de la Dona per 2015, elaborats encara pel govern del PP, estan molt per davall de 2012.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube