Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà una ampliació del límit de dèficit per al 2016 “perquè hem arribat a un límit insuportable i necessitam oxigen per a respirar”

Alcover i Thomàs 14-09-15El Grup Parlamentari Socialista defensarà durant el ple de demà del Parlament la necessitat d'ampliar el límit de dèficit per al 2016, que actualment és d'un 0,3%.

Així ho ha avançat el diputat socialista Andreu Alcover, qui ha demanat al Govern d'Espanya "oxigen per a respirar i no seguir amb aquesta política de retallades perquè hem arribat a un límit insuportable".

De la mateixa manera que el límit de dèficit imposat per l'Executiu de Mariano Rajoy no va bastar el 2014 i tampoc ha estat suficient el 2015, Alcover considera que "el 0,3% és insuficient per complir amb les necessitats de les Illes Balears". En aquest sentit, el diputat socialista ha recordat com només el maig d'enguany el PP ja havia superat el 0,48% de dèficit, més del que es permetrà l'any que ve.

La flexibilització del límit de dèficit es demanarà a través d'una Proposició No de Llei per la qual Andreu Alcover ha demanat el suport de tots els grups polítics, en especial del PP. "El Partit Popular sap que el 0,3% és insuficient i per tant, entenem que poden votar a favor de la nostra proposta", ha afegit el socialista.

A més a més, Alcover ha advertit que la impossibilitat de complir el límit de dèficit el 2016 també és conseqüència dels Pressuposts Generals de l'Estat que elabora el PP. "Els PGE ens tornen a deixar a la cua d'inversió estatal, cosa que complica sobre manera complir el dèficit, igual que el fet de no haver reclamat els 1.300 milions d'euros que ens deuen per inversions estatutàries", ha criticat.

Tot això, a criteri d'Alcover, haurà d'acabar en una reforma del sistema de finançament.

Reforma del Reglament del Parlament

Per part seva, el diputat Vicenç Thomàs, ha explicat la proposta conjunta de tots els grups polítics de la cambra autonòmica per a iniciar una reforma del Reglament del Parlament. Segons el socialista, "la nova realitat política, social i econòmica de les Illes ens demana una reforma del reglament per millorar la participació, la transparència i donar més informació de tot el que es gestiona".

La PNL que es votarà al ple de demà, signada per tots els grups parlamentaris, preveu constituir una ponència en el sí de la Comissió del Reglament per fer una proposta de millora d'aquest document, que després s'elevarà a la mesa de la cambra per iniciar la seva tramitació com a Proposició de Llei.

Una modificació que segons Thomàs té l'objectiu de "modernitzar el Parlament, garantir el control del Govern per part de l'oposició, més transparència, regular les comissions d'investigació, i un llarg etc".

Finalment, Thomàs ha recordat que "és un compromís electoral del PSIB-PSOE donar al Parlament més participació, informació i transparència per rendir més comptes davant la ciutadania".

A preguntes dels periodistes pel que fa a la implantació dels estudis de Medicina a Balears, Thomàs ha assegurat que "el concepte no és de cost, que no és molt elevat, sinó d'inversió". En aquest sentit, el diputat socialista ha afirmat que "els estudis de Grau de Medicina afavoreixen la recerca i consideram positiu que el Govern faci aquesta inversió que és limitada".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube