Imprimeix
PDF

El Parlament aprova la proposta socialista per demanar l'ampliació del límit de dèficit «per evitar més retallades»

ple pib 15 setembre 2015Andreu Alcover ha assegurat que «l'objectiu és l'equilibri, no volem gastar més, el que volem és mantenir la despesa per mantenir els serveis bàsics». També s'ha aprovat una PNL signada per tots els grups per tal d'iniciar la modificació del reglament de la Cambra per fer-ho «més transparent, més participatiu, més accessible i amb una col·laboració més fluida amb la ciutadania».

El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat, amb el vots de tots els grups excepte del PP i Ciutadans, una Proposició No de Llei presentada pel Grup Socialista en la que insta al Govern central a ampliar el límit de dèficit permès per a Balears al 2016 «per tal d'evitar més retallades», com ha defensat el diputat socialista Andreu Alcover.

El límit de dèficit autoritzat pel Govern Rajoy pel proper any del 0,3% ha estat qualificat com a «inassumible i irreal», sobretot tenint en compte que enguany no es tancarà al 0,7% del PIB com reclama l'Estat vist que al maig, al final de l'etapa del Govern Bauzà, el dèficit ja arribava al 0,48%.

Alcover ha manifestat que «tenim clar que l'objectiu és l'equilibri financer, no volem gastar més, el que volem és no haver de gastar menys, mantenir la despesa per poder mantenir els serveis bàsics», sobretot, pel problema d'infrafinançament que pateix Balears pels constants incompliments del Govern Rajoy, pel que ha declarat que «no volem incomplir la llei per tenir més marge de dèficit, sinó que volem que el Govern central compleixi l'Estatut d'Autonomia i arribin les inversions estatutàries», així com també una revisió del sistema de finançament autonòmic que doti a les illes dels recursos necessaris.

Modificació del Reglament per unanimitat
Tots els grups parlamentaris han mostrat el seu acord amb l'aprovació d'una Proposició No de Llei per iniciar la modificació del reglament del Parlament de les Illes Balears per, tal i com ha defensar el socialista Vicenç Thomàs, «fer-ho més transparent, més participatiu, més accessible i amb una col·locació més fluida amb la ciutadania».

Thomàs ha recordat que aquesta reforma «és un compromís del PSIB-PSOE i una necessitat de la Cambra», pel que ha apostat perquè aquesta modificació es faci «amb el major consens possible per tal que es mantengui en el temps».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube