Imprimeix
PDF

El Parlament aprova mesures per reconèixer i garantir el dret de les dones a la interrupció voluntària de l’embaràs, a proposta socialista

Cano i Camps Com SalutEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista, que reconeix i garanteix amb mesures concretes el dret de les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs.

Durant la Comissió de Salut de la cambra autonòmica, la diputada Sílvia Cano ha defensat aquest dret perquè "les lleis restrictives d'avortament no redueixen el nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs, sinó que l'augmenten".

Per això, Cano ha apuntat que "necessitam desenvolupar una estratègia de salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs a la nostra comunitat autònoma que posi èmfasi en la prevenció d'embarassos no desitjats". Una estratègia que haurà de fer realitat el Govern del Canvi.

A més a més, la proposta socialista inclou posar en marxa mesures per millorar la informació, la formació i la prevenció d'embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual, especialment entre el jovent, a més de "promocionar els anticonceptius perquè siguin assequibles i estiguin a l'abast de tothom", ha especificat Cano.

La diputada socialista ha lamentat que el PP hagi dut a terme i per la porta de darrere la modificació de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva aprovada per Zapatero "amb l'únic objectiu d'acontentar els sectors més conservadors de la societat i eludir els informes preceptius del Consejo de Estado i del CGPJ".

Finalment, Sílvia Cano ha conclòs que "amb aquesta PNL volem ni més ni manco que es compleixi la legislació de 2010, perquè és una norma consensuada, equilibrada i en la línia d'altres països europeus, amb la qual cosa també instam al Govern d'Espanya a derogar la reforma d'aquesta llei".

La proposta ha obtengut el vot a favor de tots els grups polítics menys del PP, que només ha donat suport a 2 de 5 punts de la iniciativa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube