Imprimeix
PDF

El Parlament instarà al Govern de l'Estat a impulsar amb Govern i ajuntaments un Pla de Protecció i Acollida de Refugiats, a proposta socialista

Obrador i Garau amb Àfrica Nostra PIBEl Grup Parlamentari Socialista ha esmenat una Proposició No de Llei presentada per Podem per tal d'aplicar mesures que afavoreixin l'acollida de refugiats.

La diputada socialista Conxa Obrador havia de defensar una iniciativa plantejada en termes semblants a la d'aquesta formació, però ha decidit retirar-la i esmenar la primera per la simple formalitat que la de Podem es debat primer segons l'ordre del dia de la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans.

En aquest sentit, Obrador ha defensat la necessitat d'afavorir l'arribada de refugiats perquè "no és el moment de quedar al marge, és l'hora d'implicar-se al màxim en una qüestió dramàtica que atempta contra la sensibilitat de qualsevol persona i posa en qüestió l'alçada ètica del conjunt de la Unió Europea".

En concret, la diputada socialista ha aconseguit que el Parlament insti al Govern d'Espanya a impulsar de manera urgent, juntament amb el govern autonòmic, ajuntaments i entitats socials un Pla Estatal de Protecció i Acollida de Refugiats que prevegi, entre d'altres, la dotació de partides pressupostàries destinades a l'asil i acollida de refugiats. "Aquest pla ha de contemplar suficients places d'acollida, escolarització i atenció sanitària i social", ha especificat Obrador.

A més a més, també s'ha aprovat l'esmena socialista que vol resoldre de manera urgent el cas dels refugiats que estan sota responsabilitat de l'Estat i que encara estan pendents de completar el procés d'asil, atenent que "encara hi ha centenars de sirians en llista d'espera d'uns cinc mesos a la península per formalitzar el procés".

Un dels problemes que hi ha damunt la taula és el que tarda la Unió Europea a donar resposta a les necessitats d'asil de milers de refugiats. Per això, Obrador ha proposat demanar al Govern de l'Estat que avanci la burocràcia de Brussel•les per a tramitar noves arribades de manera urgent, i a que la UE faci complir als països membres les decisions que adopti en matèria de refugiats.

"En uns moments com aquests demanam contundència davant uns incompliments que afecten directament a les condicions de vida de milers de persones, que les empitjoren i multipliquen la seva vulnerabilitat", ha conclòs Obrador.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube