Imprimeix
PDF

Els diputats que donen suport al govern balear reclamen aturar la LOMQE

rebuig lomqe setembre 2015MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, PSIB-PSOE, Podem i Gent per Formentera presenten la PNL de rebuig a la LOMQE i al desplegament reglamentari derivat de la seva aplicació a la Comissió d'Educació del Parlament.

Han estat diverses les actuacions duites a terme amb intenció de minimitzar l'impacte de l'aplicació d'una llei educativa imposada per majoria absoluta, desoint les recomana- cions realitzades per diferents òrgans consultius i sense tenir en compte la gran majoria d'entitats, associacions i membres reconeguts de la comunitat eductiva d'arreu de l'estat.

S'ha formulat una declaració de rebuig a la LOMQE, conjunta amb consellers de les altres CCAA; als centres, s'ha mantingut la plantilla de professionals a les àrees afectades pel desplegament horari de la llei, principalment, música, plàstica i tecnologia; es treballa per buidar de contingut les revàlides a primària; s'ha iniciat el procés de redacció dels nous currículums (que el govern de la legislatura passada va desenvolupar precipitada- ment durant la campanya electoral)...

La presentació d’una PNL és una altra de les actuacions a què es comprometeren els par- tits durant les negociacions dels #AcordsPelCanvi.

Totes aquestes mesures són per tal d'expressar el rebuig absolut a la LOMQE i traslladar al Govern de l’Estat Espanyol la necessitat d’aturar el calendari de la seva aplicació.

I, en un futur pròxim, hi ha el treball de forjar un acord en el si de la comunitat educa- tiva per reordenar de manera definitiva el sistema educatiu, que passa, per des- comptat, per la derogació de la LOMQE estatal que s'ha de substituir per una altra llei orgànica fruit de l'acord i l’establiment d'una nova llei educativa pròpia, nascuda a partir del màxim consens amb la Comunitat Educativa, i que reculli els aspectes singulars, lingüístics, culturals i específics de la Comunitat i dels diferents territoris que la componen.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube