Imprimeix
PDF

El Parlament aprova la proposta d'instar al Govern a reobrir els centres de salut els horabaixes i eliminar la taxa per la targeta sanitària

Thomàs ComSalut 30-09-15La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat, amb l'abstenció del PP, la proposta presentada per PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Més per Menorca i Podem, per instar a la Conselleria de Salut a reobrir els centres de salut de 8 del matí a 21 del vespre.

El diputat socialista Vicenç Thomàs, ha explicat que es presenta aquesta PNLL "perquè el PP va decidir el 2012 tancar els centres de salut a les 17.30 d'una manera generalitzada, fet que comprometia l'accessibilitat de les persones a l'atenció primària".

Thomàs ha recordat que l'atenció primària resol el 90% dels problemes de salut de la població, per la qual cosa limitar-ne l'accés va ser una mala decisió.

A més a més, el diputat socialista ha argumentat que la decisió de tancar els centres de salut els horabaixes es va justificar sota un suposat estalvi "que no ha estat cert, perquè de fet ha estat una decisió que ha provocat una despesa extra de 600.000 euros per a contractar professionals sanitaris en concepte de 50.000 hores, a més que ha minvat l'accessibilitat dels ciutadans i ciutadanes a la sanitat pública".

La proposta, signada per tots els grups parlamentaris que donen suport al Govern, també insta a la Conselleria de Salut a negociar amb els representants dels treballadors i treballadores qualsevol mesura que afecti als drets laborals dels mateixos, punt que ha estat aprovat per unanimitat.

Targeta sanitària

D'altra banda, també s'ha aprovat la Proposició No de Llei de PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Podem per eliminar la taxa per renovar o obtenir la targeta sanitària. El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Xico Tarrés, ha definit aquesta taxa com a "discriminatòria, injusta i innecessària".

En concret. Tarrés ha recordat que quan el PP va decidir aplicar els 10€ per renovar o adquirir una targeta sanitària "va atemptar contra els principis d'universalitat, equitat i de caràcter públic del nostre sistema de salut, fet mai vist a una comunitat autònoma".

Aquest fet ha suposat, segons el diputat socialista, una despesa extra a les famílies en temps de crisi i a més, "no ha complert la voluntat que tenia el PP quan la va posar, amb la qual cosa demanam al Govern que als propers pressuposts de 2016 l'elimini i no la cobri".

La proposta, signada per tots els grups parlamentaris que donen suport al Govern, ha estat aprovada amb les abstencions del PP, partit que la va implantar el 2012.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube