Imprimeix
PDF

Aprovada per unanimitat la proposta socialista per a desenvolupar un programa d'atenció a l'alumnat amb altes capacitats

Casanova i Baquero Altes CapacitatsLa Comissió d'Educació del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat la proposta socialista de desenvolupar un programa d'atenció específica a l'alumnat amb altes capacitats. Segons el diputat del Grup Parlamentari Socialista, Enric Casanova, entre un 7 i un 10% de la població escolar serien d'aquest col·lectiu.

El problema que viuen els alumnes amb altes capacitats, ha dit Casanova, és que si no són atesos dins l'àmbit escolar, poden patir frustració i acabar amb fracàs escolar. Per evitar-ho, el Parlament instarà al Govern a posar en marxa un pla d'actuació específica que asseguri l'atenció directa, concreta i específica d'aquest tipus d'alumnat.

A més a més, Casanova ha afegit que "necessitam posar en marxa un procés de formació per a professorat específic que permeti donar una resposta davant les demandes d'aquests alumnes".

Aquesta mesura ha d'anar acompanyada "de les adaptacions curriculars necessàries i establir un servei específic d'atenció psicopedagògica que es dediqui exclusivament a les altes capacitats".

Per això, la proposta socialista també insta al Govern a ampliar els recursos en els centres que sigui necessari per aconseguir, en definitiva, "que l'alumnat sigui atès correctament i que el professorat els atengui correctament".

Finalment, el diputat socialista ha celebrat l'aprovació d'aquesta iniciativa perquè "invertir en aquest tipus d'alumnes és invertir en l'excel·lència educativa i en possibilitats de futur".

A escoltar el debat de la proposta ha assistit l'Associació Balear de Superdotats i Altes Capacitats.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube