Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE convida al PP “a rectificar amb la Llei de Símbols i sumar-se al nou temps de canvi en el fons i en la forma”

Costa i Obrador 5-10-15El Grup Parlamentari Socialista ha mostrat la seva satisfacció pel projecte de llei que presenta demà el Govern al ple del Parlament per a derogar la Llei de Símbols. La portaveu del GPS, Pilar Costa, ha celebrat que d'aquesta manera "es compleix una promesa que vàrem fer en ferm la passada legislatura".

Costa ha recordat que aquesta llei va néixer "per prohibir i reprimir el desacord de la ciutadania amb les polítiques del Govern de Bauzá" i que ara serà derogada "perquè tenim una altra forma de governar, en la forma i també en el fons".

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha afegit que "estam d'enhorabona" perquè "no hi ha cap grup parlamentari que hagi presentat esmenes al projecte de llei, amb la qual cosa no hi ha cap formació que estigui en contra de la derogació de la Llei de Símbols". En aquest sentit, i en referència al sentit del vot dels populars, Costa ha estès la mà del Partit Socialista al PP "per rectificar amb la Llei de Símbols que Bauzá va imposar i sumar-se al nou temps de canvi i llibertat que s'està impulsant, en el fons i en la forma".

Finalment, i a preguntes dels periodistes, Costa ha fet una valoració de la no admissió a tràmit del recurs de Bauzá contra la sentència del TSJB que declara il·legal la pujada de sous dels càrrecs de confiança del seu Govern. La socialista ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista demanarà al Govern "que estigui vigilant perquè es retornin tots els doblers cobrats indegudament".

A més a més, Costa ha criticat que "Bauzá va pregonar durant quatre anys austeritat per tothom menys per presidència i pel seu govern", i ha insistit en què "s'ha demostrat que aquesta pujada de sous era una il·legalitat".

Conxa Obrador: "El pressupost de 2016 comença amb la prioritat de rescatar a la ciutadania i el retorn de drets"

Al ple del Parlament de demà també està prevista la compareixença de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques per explicar el límit de despesa per als pressuposts de 2016. La diputada socialista Conxa Obrador, ha destacat que el límit de despesa, situat en 3.479 milions d'euros, "suposa un augment del 3,85% del límit de despesa no financera respecte el 2015".

Uns doblers que es destinaran "a recollir el mandat de les urnes d'estar al costat dels que més ho necessiten, tot i les complicacions dels comptes públics pel mal finançament, el deute públic de 9.000 milions d'euros i el 0,3% de límit de dèficit que ens imposa el Govern Central per l'any que ve".

Així i tot, Obrador ha insistit en què "el pressupost de 2016 comença amb la prioritat de rescatar a la ciutadania i de retornar drets eliminats pel PP la passada legislatura". Entre aquests, s'hi troben els compromisos d'obrir els centres de salut els horabaixes, millorar les llistes d'espera en sanitat, seguir amb el retorn de la targeta sanitària als immigrants irregulars, atenció a la diversitat, baixar la ràtio d'alumnes per aula, contractar més professorat i donar suport a les famílies que no arriben a final de mes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube