Imprimeix
PDF

Pilar Costa: "Demà comença el fi de la manipulació política a IB3"

Pilar costa vagaLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat de manera positiva que demà es debati al Parlament la proposta de Llei de Reforma d'IB3. Segons la socialista "demà comença el fi de la manipulació política iniciada pel Govern de Bauzá a IB3".

En aquest sentit, Costa ha insistit en què es tracta d'una proposta de llei "conjunta i consensuada amb els partits que donam suport al Govern", mentre que ha animat a la resta de forces polítiques a presentar les seves esmenes una vegada s'aprovi demà la presa en consideració d'aquest text perquè tengui el màxim consens possible.

En concret, la proposta presentada pels signants dels Acords Pel Canvi, contempla una modificació respecte a la tria del nou director/a general de l'ens públic. "Proposam que la nova direcció només necessiti del vot favorable de 3/5 parts de la cambra autonòmica, o de la majoria absoluta del plenari passat un mes des de la primera votació".

Aquesta serà la modificació més rellevant però n'hi ha d'altres, ha avançat Costa, com que el director general no cal que sigui triat entre els membres del Consell d'Administració, o que aquest no pugui aprovar contractes de fins a 300.000 euros, mentre que els contractes de quanties superiors hauran de passar pel Consell d'Administració.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista també ha recordat que el PP va trencar amb el consens d'IB3 el 2011, "quan varen treure un decret llei per facilitar que el conseller de Presidència fos el director general de l'ens després que no aconseguissin el suport de 2/3 del Parlament". Contra això, Costa ha apuntat que "nosaltres volem acabar amb tot això i proposam que l'elecció del director general es faci amb el suport de 3/5 parts de la cambra".

L'objectiu d'aquesta iniciativa, segons la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, és "retornar la dignitat i la professionalitat a IB3 com a mitja públic", i que sigui una emissora elaborada des dels principis d'objectivitat, veracitat i pluralitat. Paral·lelament, ja s'ha encetat el debat sobre el model que ha de tenir IB3.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube