Imprimeix
PDF

El Parlament aprova iniciar la tramitació per modificar la Llei d'IB3 i facilitar l'elecció de la nova direcció

pilar costa ple pib octubre 2015Pilar Costa: "Si no haguéssim aprovat la presa en consideració d'aquesta reforma, tot seguiria igual, i això no ens ho podem permetre".

El Parlament ha aprovat amb 32 vots a favor, l'abstenció del Pi i els vots en contra de PP i Ciutadans l'inici de la tramitació per modificar parcialment la Llei d'IB3 i desbloquejar l'elecció de la nova direcció de l'ens públic, a proposta de PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podem.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha celebrat la presa en consideració d'aquest projecte de llei "perquè la resta de grups polítics facin les seves aportacions i arribem a un acord sobre com s'ha d'elegir el director general i el Consell d'Administració d'IB3".

Costa ha reivindicat la proposta conjunta dels signants dels Acords Pel Canvi perquè "malgrat la urgència no ens hem volgut saltar cap tràmit ni dur cap Decret Llei a aquesta cambra", perquè "si fer via és imposar un Decret Llei, no estam d'acord". A més a més, ha denunciat que "la Llei de 2010 va ser reformada en tres ocasions pel PP la passada legislatura, sense cap tipus de consens".

La proposta conjunta que avui es comença a tramitar al Parlament preveu l'elecció del nou director general per 3/5 parts de la cambra, com ja es fa amb el Consell Consultiu o la Sindicatura de Comptes, "perquè s'ha demostrat que el PP mai va aplicar la Llei de 2010, en la que es requerien 2/3 parts dels vots favorables del Parlament per elegir la nova directiva d'IB3 ja que Bauzá va tardar tan sols 29 dies en modificar-la a través d'un Decret Llei per permetre que el seu conseller de Presidència fos el seu director general".

Altres novetats que preveu la reforma conjunta és la rebaixa de la quantia econòmica per la qual el director general pot aprovar contractes en solitari, i l'eliminació que aquest càrrec hagi de ser triat pel Consell d'Administració.

Pel que fa a les negociacions amb la resta de grups parlamentaris per canviar la direcció general, Costa ha dit que els grups del pacte "vàrem intentar dur endavant un acord consensuat per triar-lo per 2/3 parts, però el PP va exigir parlar de noms i de tot l'organigrama de direcció, a la qual cosa ens hem negat perquè això atempta contra la legislació vigent i contra la independència d'un mitjà públic".

Finalment, Pilar Costa ha insistit en què "si ara no haguéssim aprovat l'inici de tramitació d'una reforma, tot seguiria igual, i això no ens ho podem permetre".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube