Imprimeix
PDF

El Parlament insta al Govern d'Espanya a derogar el copagament del transport sanitari no urgent, a proposta socialista

Thomàs ComSalut 14-10-15La Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears ha aprovat, amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris menys del PP, la proposta socialista de derogar el copagament del transport sanitari no urgent, atenent que és una mesura "injusta, no justificada i a més no és equitativa", segons el diputat Vicenç Thomàs.

El socialista ha defensat aquesta Proposició no de Llei perquè el reial decret 16/2012 encara està vigent, i perquè "es va aplicar per una raó política i a més introdueix una pèrdua d'equitat al conjunt de ciutadans, no hi ha cap raó sanitària o d'optimització de recursos que la justifiqui".

Thomàs ha recordat que el decret 16/2012, que inclou el copagament del transport no sanitari, va ser imposat "sense el suport de cap grup parlamentari que no fos el PP, per tramitació d'urgència, i sense definir cap temporalitat, tot i que l'objectiu de la dreta era fer sostenible el sistema nacional de salut".

A més a més, el diputat del Grup Parlamentari Socialista ha acusat al PP de fer aquest decret "per modificar el sistema sanitari amb una sèrie de mesures que han suposat la pèrdua del dret universal a l'assistència universal, la introducció de nous copagaments, la pèrdua de qualitat assistencial, l'entrada de gestió privada dins la sanitat pública i pèrdua de serveis".

Per tot això, la proposta del PSIB-PSOE insta al Govern d'Espanya a derogar el reial Decret Llei 16/2012 i a eliminar el copagament del transport sanitari no urgent, "per tornar a tenir un dels sistemes de salut més eficients d'Europa".

Finalment, el Parlament ha aprovat per unanimitat la proposta conjunta dels grups Mixt, Socialista, Més per Mallorca, Més per Menorca i Podem per reforçar el servei d'urgències de l'hospital de Formentera, per la saturació que viu els mesos d'estiu.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube