Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE mostra el seu rebuig a la LOMQUE per ser una llei "segregadora, imposada i feta per educar treballadors i no persones"

Casanova i Baquero Com educacióEl Parlament de les Illes Balears ha aprovat la proposta conjunta de PSIB-PSOE, Més per Mallorca, Més per Menorca, Podem i Grup Mixt en rebuig a la LOMQUE. El diputat socialista Enric Casanova, ha mostrat la disconformitat absoluta dels socialistes amb aquesta llei "perquè és imposada i fruit de l'obsessió del senyor Wert".

Per Casanova, aquesta llei educativa estatal "subordina tota l'educació al procés mercantilista i es fa amb l'únic objectiu d'educar a treballadors i no a persones, en contra del que marca la Constitució". A més a més, el diputat del Grup Parlamentari Socialista considera que la LOMQUE és segregadora perquè "divideix estudiants bons i dolents, estudiants de l'escola pública i la privada, etc".

Una altra de les característiques d'aquesta llei imposada pel PP és, segons Casanova, que "elimina la realitat pluricultural de l'Estat amb la finalitat de privatitzar el sistema educatiu i reduir l'educació pública en favor de la privada".

Finalment, Enric Casanova ha criticat que la LOMQUE imposa una manera de pensar. "És un triomf del sector catòlic front l'Estat laic, que posa per damunt la religió catòlica per sobre d'altres creences, arracona la filosofia, Educació per la Ciutadania, i tots aquells elements que permeten la crítica social i la individualitat".

Per tot això, el Grup Parlamentari Socialista creu que "necessitam una llei pròpia de les Illes Balears que atengui les realitats i les diferències de cada un de nosaltres". Aquest punt de la Proposició No de Llei ha estat aprovat per unanimitat, i a més, el Parlament instarà al Govern d'Espanya a aturar de manera immediata el calendari d'aplicació de la LOMQUE, i al Govern de les Illes Balears a minimitzar el màxim possibles els efectes de l'aplicació d'aquesta llei a la nostra comunitat autònoma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube