Imprimeix
PDF

Pilar Costa: "Augmentar el pressupost per als Consells Insulars permetrà destinar més diners a polítiques socials"

Pilar Costa Parlament 10-02-15La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa ha destacat l'aposta pels Consells Insulars que fa el Govern de les Illes Balears, amb un augment del pressupost del 19,2 milions d'euros pel de Mallorca, 4,7 per Menorca, 5,2 per Eivissa i 0,5 per Formentera.

En aquest sentit, la socialista ha apuntat que "més diners per les institucions insulars és sinònim de tenir més recursos per a polítiques socials, ja que són aquestes les que tenen les competències en benestar social". De fet, les partides per a cada Consell no són finalistes, amb la qual cosa cada institució podrà decidir la quantitat que destina per ajudar als més febles, i tenint en compte que per exemple, en el cas de Mallorca el pressupost de l'IMAS suposa el 40% del total.

"Després de quatre anys d'immobilisme i de voler minimitzar el paper dels consells insulars, celebram l'aposta del Govern del Canvi pels governs de cada illa i sobretot, per ajudar als que més ho necessiten, ja que 6 de cada 10 euros del pressupost per 2016 aniran en aquest sentit", ha defensat Costa.

Uns pressuposts amb un marcat caire d'esquerres, en el qual pagaran els que més tenen. Sobre això també s'ha pronunciat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, insistint en què "la reforma fiscal del Govern va adreçada a les rendes més altes i només afectarà a l'1,97% dels contribuents, la qual cosa vol dir que 97 de cada 100 persones no veuran modificat ni l'IRPF, ni transmissions patrimonials, ni successions ni donacions".

A més a més. Costa ha apuntat que una altra mostra de l'aposta del Govern d'esquerres per les persones és l'eliminació de la taxa per a obtenir la targeta sanitària, que també es contempla als pressuposts per 2016 i que, com tot l'anterior, "són compromisos adquirits en els Acords de Governabilitat i que s'estan complint, perquè tenim un executiu que governa amb fets i no paraules", ha conclòs Costa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube