Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensa que la solució al problema territorial passa per una reforma constitucional “i no per l’immobilisme del PP de Rajoy”

Pilar Costa 09-11-15El Grup Parlamentari Socialista ha registrat un text alternatiu a la PNL del PP sobre la Unitat d'Espanya que es debatrà demà al Ple del Parlament perquè la que presenten "està buida de contingut, plena d'obvietats i sense cap proposta en concret per als problemes de la ciutadania".

Així ho ha avançat la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, qui ha assegurat que "la solució al problema territorial que viu el nostre país no passa per l'immobilisme del PP de Rajoy, que ha agreujat el problema". En aquest sentit, Costa ha denunciat que en quatre anys de govern del PP "l'independentisme ha pujat com l'espuma", i ha criticat que la PNL dels populars "no contempla ni una sola vegada la paraula diàleg o consens, la qual cosa és molt mal símptoma".

Contra aquesta situació, la portaveu socialista ha insistit en què el Partit Socialista "som l'única formació que ha presentat una proposta concreta al problema territorial, com és un esborrany de reforma constitucional que passa pel diàleg i el consens amb tothom".

L'esmena del Grup Parlamentari Socialista expressa la necessitat de dur a terme aquesta reforma constitucional, i aposta per "un nou pacte territorial, des del principi del federalisme, i amb lleialtat mútua respecte el diàleg, el compromís democràtic i el consens".

Així i tot, Costa ha especificat que la reforma constitucional que vol el PSIB-PSOE "no només ha de contemplar el tema territorial sinó també el blindatge dels drets fonamentals de l'Estat del Benestar".

Finalment, Costa ha rebutjat la postura de la majoria parlamentària dels partits sobiranistes de Catalunya respecte de la moció que han aprovat Junts pel Sí i la CUP, perquè "podria suposar actuar en contra de la llei i de l'Estat de Dret de forma unilateral". Per això, la socialista ha apel·lat a la responsabilitat i al diàleg.

Pressuposts del Canvi

D'altra banda, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha defensat els Pressuposts del Canvi perquè "donen més serveis als ciutadans ja que ha pujat de forma espectacular el pressupost per salut, educació, ocupació i benestar social".

Davant les crítiques del PP, Costa ha dit que "entenem que el PP registri una esmena a la totalitat perquè està clar que aquests no són els pressuposts que ells haguessin presentat", ja que l'objectiu del Govern ha estat reparar quant abans les retallades aplicades per la dreta durant quatre anys.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube