Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE defensa una reforma constitucional "per no caure en l'immobilisme del PP, que està més còmode en un debat de confrontació"

Pilar Costa 10-11-15El Grup Parlamentari Socialista ha plantejat una alternativa a la proposta del PP que defensava la unitat d'Espanya "per no caure en l'immobilisme de Rajoy".

Així ho ha explicat la portaveu socialista Pilar Costa, qui ha defensat "una reforma constitucional que comenci el camí cap a un Estat Federal, cosa que hem defensat des de fa molt de temps". En aquest sentit, Costa ha volgut deixar clar que el PSIB-PSOE fa una "defensa ferma de la unitat d'Espanya i de la Constitució, que necessita ser retocada per adaptar-se als nous temps". Una reforma plantejada en forma d'esmena a la PNL del PP que ha estat rebutjada per tots els grups parlamentaris a excepció de Ciutadans.

Costa ha criticat que el Partit Socialista no comparteix l'estratègia permanent de confrontació del PP, que no aporta la paraula diàleg ni consens en cap punt de la seva Proposició No de Llei. "És indubtable que amb el problema de manca de diàleg que tenim actualment entre el Govern d'Espanya i el de Catalunya, la solució no passa per la confrontació que proposa el PP", ha dit la socialista.

A més a més, Pilar Costa ha afegit que "aquells que han agreujat el problema de la confrontació com ha fet Rajoy difícilment podran ser la solució". Per això, el PSIB-PSOE considera que "fins que no hi hagi un canvi de govern a Espanya no veim possible que hi hagi una entesa que permeti solucionar el problema territorial". Una entesa que, segons els socialistes, representa Pedro Sánchez.

Per això, el Grup Parlamentari Socialista defensa el diàleg i el consens com a principis bàsics per solucionar el problema territorial actual.

Finalment, la portaveu socialista ha manifestat el "rebuig categòric a la declaració unilateral que ahir va aprovar el Parlament de Catalunya, amb l'amenaça de tirar endavant un procés independentista encara que aquest passi per damunt de l'Estat de Dret i de qualsevol tipus de legalitat". L'actitud dels partits sobiranistes de Catalunya, segons Costa, és "absolutament inadmissible", i va en contra "de la postura constitucionalista i de clara defensa de la unitat d'Espanya en la que creim els socialistes".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube