Imprimeix
PDF

Francesc Antich denuncia que el PP ha rebutjat totes les iniciatives que suposaven una millora del finançament per Balears

Antich Parlament 18-11-15El senador socialista per Balears, Francesc Antich, ha comparegut a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears per donar compte de la feina feta des de la cambra alta en els darrers mesos.

Durant la compareixença, Antich ha posat de manifest les nombroses iniciatives que ha presentat en defensa dels interessos i drets dels ciutadans de les Illes Balears, i que s'han centrat en "millorar les inversions de l'Estat per al 2016, en aconseguir la implementació de la tarifa plana de 30 euros per a connexions aèries, en l'aplicació del 50% del descompte de resident per al transport marítim, en declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions i en els recursos d'inconstitucionalitat de l'Estat contra lleis aprovades pel Parlament de les Illes Balears".

En aquest sentit, el socialista ha criticat fermament que "totes les iniciatives presentades pel Partit Socialista en defensa de les Illes, del seu finançament o la compensació per la insularitat han rebut el vot en contra del PP".

Pel que fa al mal finançament que pateixen les Illes Balears, i davant les crítiques del PP a l'actual sistema de finançament acordat pels governs d'Antich i Zapatero, el senador per Balears ha recordat que "en la legislatura de l'anterior govern progressista ens arribaven gairebé 500 milions d'euros anuals que des que governa Rajoy no tenim, amb la qual cosa hem tornat enrere". De fet, Antich ha especificat que després d'aprovar el sistema de finançament actual, Balears estava a 0,99 punts per sota de la mitjana estatal el 2009 i el 2010, i per sobre de la mitjana de l'Estat el 2011 i el 2012.

Antich també ha defensat la inclusió del principi d'ordinalitat en una propera reforma constitucional, per tal que la solidaritat dels territoris que més aporten a l'Estat no faci que aquests quedin per sota de la quantitat que aporten. De fet, la proposta de reforma constitucional del PSOE inclou aquest fet.

El senador socialista també s'ha referit a la problemàtica de les prospeccions a la Mediterrània, recordant que "el PSOE contempla al seu programa electoral la prohibició de prospeccions petrolíferes a la mar, no només a la Mediterrània".

Finalment, el senador Francesc Antich s'ha mostrat a favor de reconvertir el Senat en una cambra vertaderament territorial i s'ha mostrat contrari a tancar-lo perquè "això significaria tenir un Estat molt més centralista".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube