Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “Ha arribat l’hora que IB3 deixi de ser un arma partidista segons qui governa cada legislatura”

Pilar Costa i Conxa obrador 23-11-15El Parlament de les Illes Balears aprovarà demà el projecte de Llei que reforma l'actual legislació d'IB3 i que permetrà l'elecció del nou director general amb el vot a favor de 3/5 parts de la cambra, o per majoria absoluta passat un mes de la primera votació en cas que aquesta no sigui favorable.

Així ho ha avançat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, qui ha assegurat que amb aquesta reforma es podria aprovar l'elecció del nou director/a general i del Consell d'Administració el proper mes de desembre. L'objectiu d'aquesta reforma és, segons la portaveu parlamentària socialista, "que IB3 deixi d'estar en stand by per part de l'equip directiu actual i es pugui desbloquejar la situació de l'ens, recuperant la vocació de servei públic i els principis d'objectivitat, veracitat i pluralitat". Uns principis que aquesta legislatura l'ens públic de ràdio i televisió ha perdut amb el PP.

A més de la nova direcció general, amb aquesta reforma de la Llei d'IB3 es podrà elegir un nou Consell d'Administració en el qual "estaran representats tots els grups parlamentaris a diferència d'ara, que és monocolor". Tot això, perquè segons Costa, "ha arribat l'hora que IB3 deixi de ser un arma partidista segons qui governa cada legislatura".

Pel que fa al nou model que ha de tenir la ràdio i televisió públiques de Balears, el projecte de Llei que s'aprova demà també preveu la creació del Consell Assessor, format per 15 membres del Parlament de les Illes Balears, "i que té el mandat prioritari de presentar a la cambra autonòmica, en el termini de sis mesos, una proposta sobre quin ha de ser el nou model a seguir a IB3". Així ho ha anunciat Costa recordant que la creació d'aquest òrgan és un mandat parlamentari acordat per unanimitat de tots els grups.

Pel que fa a les crítiques del PP, Pilar Costa ha apuntat que "són injustes perquè se'ls ha ofert consens i no n'han volgut, a més que han adoptat una actitud de no voler saber res de l'elecció de la nova direcció de l'ens".

Llei d'Habitatge de les Illes Balears

Pel que fa a la moció sobre els desnonaments que presenta el PP i que demà també es debatrà al ple, la diputada socialista Conxa Obrador ha anunciat que els socialistes presentaran una esmena "perquè es segueixi impulsant la Mesa d'Habitatge que ha de consensuar la redacció d'una Llei d'Habitatge i contra la pobresa energètica a Balears". Aquesta llei es farà, segons Obrador, "de manera consensuada i escoltant a totes les entitats que coneixen el problema i proposen solucions per afrontar-lo".

En referència a la proposta del PP, Obrador ha apuntat que "ens sorprèn que el PP s'hagi reconvertit en defensor de la justícia social, ja que la passada legislatura varen votar en contra de totes i cada una de les 10 iniciatives que va presentar el Grup Socialista en defensa d'un habitatge digne".

En aquest sentit, Obrador ha recordat que el PP "no va dur ni un euro per nous habitatges públics, i el Pla Estatal d'Habitatge va ser aprovat al final de la legislatura", per la qual cosa la proposta que el PP duu ara a ple és "hipòcrita perquè han estat quatre anys sense fer res sobre una realitat que és un drama diari per a les famílies".

Finalment, Obrador ha fet incís en que el Grup Socialista esmena la proposta original del PP perquè "està buida de contingut i és una simple declaració d'intencions".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube