Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE consensuarà les esmenes al pressupost que apuntalin els #AcordsPelCanvi i rebutjarà les que vagin en contra d’aquest contracte amb la ciutadania

Costa i Alcover 30-11-15El Grup Parlamentari Socialista està analitzant de forma minuciosa totes les esmenes presentades als pressuposts per 2016 "per poder acceptar totes aquelles que pensam que encaixen dins els principis i objectius del primer Pressupost del Canvi".

Així ho ha avançat la portaveu, Pilar Costa, qui ha especificat que els socialistes estudiaran acceptar les esmenes que apuntalin els #AcordsPelCanvi sempre que tenguin una dotació pressupostària raonable i suficient, mentre que es rebutjaran totes aquelles que vagin en contra d'aquest contracte amb la ciutadania.

De les 623 esmenes presentades per tots els grups parlamentaris al projecte de llei de pressuposts per 2015, el Grup Parlamentari Socialista té "l'esperit de consensuar-ne el màxim a diferència del PP en els darrers anys, quan va ser molt poc generós a l'hora de dialogar esmenes amb l'oposició", ha apuntat Costa.

Tot i això, Costa ha remarcat que "en moltes de les esmenes que ha presentat el PP no hi podrem estar d'acord perquè el Pressupost del Canvi prioritza les persones per sobre dels números, mentre que els que encara executam enguany varen ser un clar exponent de les retallades i de quina manera es varen prioritzar els números per sobre de les persones".

Pel que fa al nivell 33, Costa ha especificat que "l'article 22 de la Llei de Pressuposts suspèn el nivell 33 per tots els expolítics que són funcionaris i que tenen dret a percebre'l, i ha volgut deixar molt clar que "en cap cas es seguirà pagant aquest complement. De fet, la socialista ha insistit en què aquest milió d'euros, tot i que es recull al capítol 1 del pressupost, anirà destinat a la recuperació de drets.

Per part seva, el diputat socialista Andreu Alcover ha afegit que "els pressuposts són una traducció numèrica dels Acords Pel Canvi, i des d'aquesta premissa, totes aquelles esmenes que milloren la interpretació es podran acceptar després de ser estudiades".

Finalment, pel que fa a l'esmena referida a destinar part del pagament del deute a altres capítols, Alcover ha admès que "no es pot aprovar perquè això augmentaria el límit de despesa no financera que va aprovar el Parlament fa unes setmanes, amb la qual cosa el pressupost seria anul·lable o impugnable i s'hauria d'aprovar un nou límit de despesa".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube