Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta al PP “a abandonar el desenvolupisme en matèria urbanística i sumar-se a una majoria social que vol la protecció del territori”

Costa i Obrador 14-01-16El Grup Parlamentari Socialista ha manifestat la seva satisfacció per l'aprovació del Decret Llei de mesures urgents en matèria urbanística, perquè segons la portaveu, Pilar Costa, "és necessari per posar fre a l'etapa més desenvolupista del PP en matèria territorial com han estat els quatre anys de govern Bauzá".

En aquest sentit, Costa ha recordat que és un decret "amb durada màxima de dos anys", període durant el qual "s'ha d'obrir qualsevol tipus de negociació i diàleg ampli amb tots els sectors implicats i tots els partits polítics". Precisament, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha fet èmfasi en què primer s'havia d'aprovar el decret i aturar l'especulació urbanística que ocasionen les lleis de Bauzá i després començar la negociació per establir una normativa definitiva perquè si s'hagués fet al revés "provocaria un efecte crida que ningú voldria".

Per tant, una vegada el decret sigui convalidat pel Parlament, Costa ha confirmat que "s'obrirà un procés negociador on amb tranquil·litat tots i totes podrem debatre sobre quin model d'illes i de territori volem pel futur".

Pel que fa a les crítiques rebudes pel PP, Costa ha explicat que "si es parla de protegir el territori és perquè som conscients que tenim recursos naturals limitats i per tant, protegir el nostre entorn és preservar una economia sostenible".

També en resposta a la petició de compareixença de la presidenta del Govern al Parlament per explicar aquestes mesures territorials, Costa ha manifestat que "el Grup Parlamentari Socialista s'alegra i ens sembla bé si la presidenta compareix per donar totes les explicacions que es considerin necessàries, en contraposició a Bauzá, que encara l'estam esperant que comparegui respecte a les innumerables peticions de compareixença que vàrem fer la passada legislatura".

Finalment, Costa ha fet una crida expressa al PP "perquè abandoni l'etapa més desenvolupista en matèria territorial i urbanística, perquè en comptes de sumar-se a la majoria social que té una consciència més proteccionista el que fan és defensar l'etapa del senyor Bauzá que els va dur a l'oposició el mes de maig".

Conxa Obrador: "Els socialistes protegim el territori quan governam, a diferència de la dreta"

Per part seva, la diputada socialista Conxa Obrador, ha defensat el Decret Llei com a "una acció legislativa contundent, que té a veure amb la protecció del territori i també amb l'economia de Balears, que està molt lligada al nostre entorn". És per això que el Grup Parlamentari Socialista defensarà aquesta normativa perquè "els socialistes protegim el territori quan governam, a diferència de la dreta".

Bona prova d'això varen ser els quatre anys de Bauzá com a batle de Marratxí, qui va requalificar la urbanització d'Es Caülls i la va declarar com a sòl urbanitzable. "Bauzá va aprofitar la seva gestió de batle com a laboratori experimental que després va posar en pràctica al Govern de Balears, eliminant qualsevol element protector del territori", ha criticat Obrador.

Finalment, la diputada socialista ha conclòs que aquest Decret Llei "és una de les accions legislatives més importants de la legislatura i la defensarem comptant amb totes les forces que es vulguin sumar a la protecció del territori".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube