Imprimeix
PDF

Francina Armengol compareixerà al Parlament per explicar les mesures territorials del Govern i retre comptes a diferència del que feia Bauzá

Jornades Parlamentàries Gener 2016El Grup Parlamentari Socialista ha celebrat unes jornades parlamentàries prèvies a l'inici del nou període de sessions del Parlament, per preparar el nou curs polític i fer balanç dels primers sis mesos de legislatura.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha anunciat que un dels primers debats que es veuran serà la seva compareixença com a presidenta del Govern per explicar el Decret Llei de mesures urgents en matèria urbanística. «Compareixeré al Parlament per donar explicacions sobre les mesures territorials del Govern, no faré com Bauzá que s'amagava de les compareixences parlamentàries». L'objectiu d'aquesta rendició de comptes serà, per la socialista, «debatre amb tots els grups les vegades que siguin necessàries sempre amb un tò positiu i constructiu perquè entre tots puguem mirar pels interessos de les Illes Balears».

Armengol ha avançat que a més del Decret Llei aquest període parlamentari també es debatrà l'Impost de Turisme Sostenible, «que serà molt bo per a les Illes Balears». A més a més, la dirigent socialista ha dit que anam a un escenari on «el pacte social i polític per l'educació hauria d'estar aprovat aquest 2016 i hi farem feina intensament per aconseguir-ho», i on es farà feina «pel canvi de model productiu per rellançar tot allò que va lligat al pacte per a la competitivitat i l'ocupació a les Illes Balears».

En referència a la feina feta fins ara, Armengol ha deixat clar que «tenim un pacte de governabilitat que funciona i que en 6 mesos hem fet polítiques de canvi centrades en el rescat ciutadà en termes amplis i en complir el full de ruta pactat». Així i tot, la secretària general ha afegit que «hem de millorar algunes coses i accelerar algunes polítiques en aquest període parlamentari que comença, amb mesures lligades al model econòmic de Balears».

Finalment, Armengol també s'ha referit a la situació estatal assegurant que «el pacte de les Illes Balears és un model i exemple a seguir a altres llocs, perquè en aquests 6 mesos hem demostrat ser exemple d'una forma de governar que treu els seus rèdits». Per això, la socialista considera «absolutament necessari» que es trobin espais de diàleg que facin possible en canvi de Govern a Espanya amb un Executiu presidit per Pedro Sánchez i que retorni la capacitat d'entesa «a una comunitat com la nostra que necessita d'un sistema de finançament autonòmic i d'un regim especial, després de quatre anys de Rajoy que han estat absolutament dolents per les illes». Per cert, Armengol ha reiterat el no del Partit Socialista a qualsevol pacte amb el PP.

Pilar Costa: «Volem fer incidència en polítiques socials i en la millora del finançament d'aquestes Illes»

Per part seva, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha resaltat la feina feta aquests mesos com el canvi en la direcció d'IB3, amb un periodista al capdavant de l'ens per primera vegada, l'eliminació de les preguntes d'autobombo per part dels grups que donen suport al Govern, i altres propostes que afecten directament a les Illes Balears com la derogació de la LOMCE o la reforma laboral.

Per aquest nou període, Costa ha avançat que «volem fer incidència en polítiques socials i en la millora del finançament d'aquestes illes». En aquest sentit, està pendent el debat de la presa en consideració de la modificació del Règim Especial de Balears, a proposta conjunta, amb els socis del pacte.

A més a més, Costa ha explicat que també està pendent de debatre la Llei d'Igualtat de persones LGTBI, per reconèixer els drets d'aquest col·lectiu en condicions d'igualtat, i la proposició de Llei de Fosses, també conjunta, a la qual s'afegirà la Llei de Memòria Històrica, que ja està gairebé enllestida.

Finalment, Pilar Costa ha fet una crida al PP «perquè trenqui amb el passat immediat de polítiques de retallades i imposicions de Bauzá», i ha agraït a Armengol que compleixi una vegada més amb la paraula donada de comparèixer al Parlament perquè «és una bona mostra de canvis en el fons i en la forma que està impulsant el Govern de les Illes Balears».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube