Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “El PP segueix sent un partit assetjat per la corrupció i ens crida l’atenció que no diguin ni paraula sobre els casos que afecten al partit”

Bel Oliver i Pilar Costa 25-01-16La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat explicacions al PP Balear pels avanços judicials que s'estan coneixent recentment pel que fa al Cas Overmarketing.

Segons la socialista "ens crida l'atenció que el PP no digui ni una paraula sobre la corrupció que els afecta", tenint en compte que "per primera vegada en la història un partit polític ha estat cridat com a imputat per corrupció, en aquest cas pel trencament dels ordenadors de Bárcenas". Aquest cas lliga amb la presumpta corrupció a les Balears perquè el cas Gürtel té una derivant a les Illes com és l'anomenat Cas Overmarketing. "Veim com la justícia està tancant cada vegada més el cercle dels possibles responsables polítics d'aquests casos", per la qual cosa "seria bo que el PP trenqui amb aquest present de corrupció política donat que s'està implicant al president de la Junta Local del PP de Palma, José María Rodríguez", ha asseverat Costa.

Per la portaveu socialista, "les Illes Balears mereixen una explicació", i ha recordat com la passada legislatura el PP "tapava els ulls davant tot el que succeïa al seu partit" mentre els socialistes presentaven nombroses iniciatives per demanar explicacions. Per això, Costa ha insistit en què "el PP segueix sent un partit assetjat per la corrupció i demanam que s'hi trenqui rotundament".

Pel que fa al segon Decret Llei d'Ordenació Territorial del Govern, fet per rectificar errors en la modificació de la Llei Agrària, Pilar Costa ha afirmat que "allà on el PP hi veu grans desastres jurídics nosaltres ens alegram que el Govern ho corregeixi i el 2 de febrer es pugui convalidar aquesta normativa, malgrat reconeixem l'error que hi havia en el primer redactat".

En referència a les crítiques del PP en l'àmbit territorial, la portaveu socialista ha dit que "esperam que el PP es sumi a la protecció del bé més valuós de les Illes com és el territori, perquè els socialistes defensam una economia sostenible i per aquesta ens fa falta defensar el nostre entorn".

Normalització Lingüística i Decret de Llengües Estrangeres

Pel que fa a les iniciatives que es debatran al ple extraordinari del Parlament, Costa ha apuntat que "demà és una bona oportunitat pel PP per tornar-se a sumar al consens, al diàleg i a la unitat de la llengua catalana i la normalització lingüística tal com es va fer el 86 de forma unànime".

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la portaveu adjunta, Bel Oliver, qui ha destacat que demà es torna a la normalitat que mai s'hauria d'haver perdut amb l'aprovació de la modificació de la Llei de Normalització Lingüística del 86. "Els socialistes entenem la llengua com un element cohesionador de la nostra societat i una riquesa, i per tant és l'administració pública qui té el deure de garantir l'ús, la promoció i l'ensenyament de la llengua pròpia", ha defensat Oliver.

Precisament sobre l'ensenyament de llengües també s'ha referit Oliver, assegurant que també "tornam a la normalitat perduda" amb l'inici del procediment per aprovar la normativa que reguli l'ensenyament de llengües estrangeres a Balears, bàsiques per garantir les competències lingüístiques dels nostres alumnes. "Després de quatre anys de confrontació el Govern comença la redacció d'aquesta normativa de l'ensenyament que encara ha de passar tràmits com la validació per part del Consell Escolar o el Consell Consultiu, amb la qual cosa es negociarà amb tots els sectors implicats, des del diàleg, per enriquir i millorar entre tots el text".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube