Imprimeix
PDF

Pilar Costa: «El PP intenta distreure l'atenció de les investigacions de corrupció sobre les quals no han dit ni paraula»

Pilar Costa Ple PIB 25-01-11En la reunió de la Diputació Permanent de la cambra autonòmica el Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra de la petició del PP perquè comparegui el senador Francesc Antich de forma urgent i extraordinària a la Comissió d'Assumptes Institucionals.

Segons ha explicat la portaveu, Pilar Costa, el vot contrari a la petició esdevé perquè «tan sols queden 3 dies hàbils per acabar el període extraordinari i entenem que no existeix aquesta urgència». No obstant, els socialistes es mostren favorables a que aquesta compareixença es vegi a la Comissió d'Assumptes Institucionals dins el període ordinari de sessions que comença la propera setmana. «Antich ha donat totes les explicacions públiques sobre la cessió de senadors a ERC per poder formar grup parlamentari si bé és cert que no ens oposam a que vengui al Parlament a explicar tot el que faci falta», ha remarcat Costa.

Pel Grup Parlamentari Socialista, tot plegat és una maniobra del PP «que intenta distreure l'atenció d'altres temes en els quals encara no ha donat resposta i que per cert hi té una responsabilitat el senador Bauzá, quan era president d'un partit que encara està assetjat per les investigacions de corrupció i sobre els quals encara no ha dit ni paraula».

Llei de Normalització Lingüística i Llei de Funció Pública

Pel que fa a l'aprovació de la reforma de la Llei de Normalització Lingüística i a la presa en consideració de la reforma de la Llei de Funció Pública, Pilar Costa ha expressat la satisfacció dels socialistes perquè «tornam a la normalitat per donar resposta a una reivindicació que la passada legislatura va suposar una important confrontació social». Com a exemples d'aquest descontent social, Costa ha citat les més de 100.000 persones manifestant-se per protegir la nostra llengua i les més de 12.000 al·legacions dels ciutadans de Balears contra la reforma de la Funció Pública de Bauzá, «una cosa mai vista al Parlament», ha apuntat Costa.

La portaveu socialista ha afegit que «és un bon moment per tornar al moment en què es va establir un màxim consens entorn al català», com va passar el 86 amb la Llei de Normalització Lingüística i el 2007 amb el català com a requisit.

Pel que fa a les crítiques dels populars, Costa ha lamentat que «és una llàstima que el PP en comptes d'evolucionar cap a la protecció i l'estima de la nostra llengua, cultura i terra faci una involució de 30 anys enrere», recordant que les dues normatives vàren ser aprovades per governs del PP.

Finalment, Costa ha recordat que des d'avui «iniciam la reforma de la Llei de Funció Pública on tots els grups podran presentar les seves esmenes que estudiarem detingudament», i ha fet èmfasi en què «tornam a recollir el què diu l'Estatut: tenim dues llengues cooficials, com són el castellà i el català, i una llengua pròpia, que és el català».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube