Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà mesures per evitar la desprotecció dels treballadors en casos com Bimbo

Bel Oliver i Sílvia Cano BimboEl PSIB-PSOE ha expressat el seu màxim suport als treballadors i treballadores de la fàbrica de Bimbo a Palma, que es veuen afectats per un Expedient de Regulació de l'Ocupació que vol posar en marxa l'empresa.

Els socialistes han traslladat la seva solidaritat als afectats durant la concentració que ha tengut lloc aquest matí a les portes de la planta, i en aquest sentit, presentaran una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears "per donar resposta a curt i llarg termini a casos com els de Bimbo".

Així ho ha anunciat la diputada socialista Sílvia Cano, qui ha denunciat que fins la reforma laboral de Rajoy les empreses que volien dur a terme un ERO ho havien de sol·licitar a l'autoritat laboral autonòmica, mentre que el PP va acabar amb això i ara l'empresa comunica la seva decisió a l'Estat sense necessitat d'una autorització prèvia. Per la socialista, aquest procediment "deixa als treballadors totalment desprotegits i només amb la via judicial com a opció per reclamar".

Per això, el Grup Parlamentari Socialista demanarà al Govern d'Espanya que derogui la reforma laboral de 2012 "perquè es tornin i s'incloguin elements de control i protecció en cas d'acomiadament col·lectiu com en el cas de Bimbo o Coca-Cola".

A més a més, Cano ha lamentat la "situació de pèrdua del teixit industrial de les Illes Balears", motivada per "les reformes del govern de Rajoy i per l'absència de polítiques en matèria industrial per part de Bauzá en els darrers quatre anys".

El PSIB-PSOE creu que s'ha de revertir aquesta situació i per això demanarà al Govern de les Illes Balears que posi en marxa un Pla Industrial dins el 2016, amb participació d'agents socials, "per evitar la pèrdua d'empreses que produeixen a la nostra comunitat autònoma", ha remarcat Cano.

Finalment, la iniciativa socialista també insta al Govern de les Illes Balears a garantir que el període de negociació entre les parts es desenvolupi satisfactòriament a través de reunions i contactes permanents amb les empreses i els representants legals dels treballadors.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube