Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE dóna suport als treballadors de Bimbo i demanarà elements de protecció per als afectats per l’ERO

Bel Oliver i Sílvia Cano 08-02-16El ple del Parlament de les Illes Balears debatrà demà la Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista en defensa dels treballadors de Bimbo afectats per l'ERO que vol dur a terme l'empresa.

Així ho ha avançat la portaveu adjunta, Bel Oliver, qui ha assegurat que "ens tornam a posar de part dels treballadors per demanar elements de protecció per als afectats per la decisió de Bimbo". En aquest sentit, Oliver ha detallat el contingut de la proposta que es debatrà demà, en la qual els socialistes demanen al Govern de les Illes Balears que "s'impliqui en les negociacions per defensar els treballadors, juntament amb els sindicats, com ja està fent des del primer dia la Conselleria de Treball".

L'ERO proposat per Bimbo és el darrer capítol de la pèrdua de teixit industrial que està patint Balears, per la qual cosa Oliver ha demanat al Govern que desenvolupi un Pla d'Industrialització "per enfortir la indústria que ja tenim i fer-la més competitiva, incidint en la seva diversificació".

Finalment, la portaveu adjunta ha demanat al Govern d'Espanya que derogui la reforma laboral perquè els treballadors que es veuen afectats per un ERO queden desprotegits i amb la via judicial com a única possibilitat per defensar-se.

Així mateix, Oliver també ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista presentarà esmenes conjuntes a l'Impost Turístic, una d'elles referida a la distribució dels fons que es recaptin perquè "no és bo el debat de quotes territorials ni positiu per cap de les illes, tampoc per Menorca i Eivissa".

Per això, una de les esmenes vol deixar clar que la distribució "ha de ser territorial, equilibrada i equitativa, a més de proporcional". Per elegir els projectes als quals es destina la inversió, Oliver ha apuntat que la idea és "que ho decideixi una Comissió formada per totes les administracions, també amb una part de participació ciutadana, perquè els fons es destinin a projectes importants i interessants pels ciutadans de les Illes".

Les altres esmenes contemplen la idea de compensar els impactes del turisme sobre la societat, amb la possibilitat de dedicar recursos a la part social i sanitària, i una altra que fa referència als creuers, que tendran l'obligació de pagar l'impost turístic si estan més de 12 hores, com ja es preveu per als allotjaments turístics.

Prohibició d'espectacles taurins

El Parlament també debatrà demà una Proposició No de Llei signada pels partits que donen suport al Govern, per abolir els espectacles taurins a Balears. La diputada socialista Sílvia Cano ha defensat que "es tracta de posar per escrit al Parlament la realitat a favor del benestar animal que es viu al carrer".

De fet, aquesta realitat social s'ha traduït en més de 135.000 signatures de suport a la campanya de Mallorca sense sang que reclama el fi de la tauromàquia a les illes.

Cano ha recordat que la el 1992 el Parlament va aprovar una Llei de Benestar animal que ja recollia aquesta sensibilitat, però amb excepcions. Per això mateix, aquesta proposta vol "modificar la llei del 92 per suprimir els espectacles taurins i acabar amb el finançament de les institucions públiques a la tauromàquia".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube